28 Nisan 2015 Salı

Kass Morgan - 21. Gün + Şebnem Burcuoğlu - Kocan Kadar Konuş Diriliş | Kitap Yorumu, Video

21. Gün (The Hundred #2)
Satın Almak ve İncelemek İçin: D&R | Okuoku | İlknokta | Kitapyurdu Goodreads
Kategori: Distopya, Bilim-Kurgu, Post-Apokaliptik, Genç-Yetişkin
Yazar: Kass Morgan (Çevirmen: Arın Zengin)
Üretici: GO! Kitap
Liste Fiyatı: t 17,00
Sayfa Sayısı: 312
Dünya'da Yalnız Olduklarını Sanıyorlardı Yanılmışlardı

Yüz grubunun Dünya'ya ayak basmasının üzerinden 21 gün geçmiştir. İçlerinden birinin uğradığı ölümcül saldırının ardından Dünya'da yalnız olmadıklarını anlayan grup üyeleri yaşadıkları şoku atlatamadan birer birer hastalanmaya başlarlar. Belirtiler radyasyon zehirlenmesini işaret etmektedir. Aynı gün ele geçirecekleri Dünyalı kızın onlara söyleyeceği çok şey vardır. Onların, Dünya'ya ayak basan ilk Koloniciler olmadığı gibi…

Wells, grubun güvenliğini sağlamak için canla başla çalışırken Clarke diğer Kolonicileri bulmak için kamptan ayrılacak, Bellamy ise ne pahasına olursa olsun kız kardeşini bulacaktır. Gemide kalan GLASS ise hayatının aşkı ile kendi hayatı arasında bir seçim yapmak zorundadır.

New York Times çoksatarı THE 100 kitabının devamı olan 21. Gün'de sırlar bir bir açığa çıkarken inançlar sınanıyor ve ilişkiler sınavdan geçiriliyor.
Satın Almak ve İncelemek İçin: D&R | Okuoku | İlknokta | Kitapyurdu Goodreads
Kategori: Mizahi, Aşk, Komedi
Yazar: Şebnem Burcuoğlu
Üretici: DEX
Liste Fiyatı: t 21,00
Sayfa Sayısı: 252
"Dişi olan karadul örümceği, erkeğiyle çiftleştikten sonra onu bir güzel yermiş. Yediği erkek sayısı günde yirmiyi bulabilirmiş. Denilen odur ki erkek, sadece yavruları olsun diye kendini kurban edermiş. Bir günde yirmi erkek!Ben bir tanesini bulmaya çalışırken maymun oldum, Allah'ın örümceği günde yirmi erkeği bulduğu gibi bir de mideye indiriyor!"

Çok sevgili Türk kızı, Bir önceki kitapta mevcudiyetimizin ve istikbalimizin yegâne temelinin bir koca bulmak olmadığını anlatmaya çalışmıştım hatırlarsan. O kitapta bana verilen tavsiyeleri hiç uyguladın mı bilmiyorum ama sonunda başıma neler geldiğini gördün. Şunu hiç unutma: sen belli bir yaşa gelene kadar kimileri evlen diye baskı yaparken kimileri de evlenmeni engellemek için elinden geleni ardına koymayacak!Nikâh masasına oturana kadar atlatman gereken çok badire, dahili ve harici çok bedhahların olacak.

Tüm bunlara rağmen akıl sağlığını koruyabildiysen seni gönülden tebrik ediyorum; yüce bir insan, eşsiz bir varlıksın sen Türk kızı!
Selam millet *-* Nasılsınız? Valla ben iyiyim. Cidden bak! Bu ara bir mutluluk hali var üstümde. Her şey yerine oturdu. Siz neler yapıyorsunuz. Biraz kırgınsınız bana biliyorum videolar yine gecikti farkındayım ama bugün 4 kitap yorumu girerek bunu telafi etmeye çalışacağım. Şimdiden keyifli seyirler. Yorum bırakmayı unutmayın ^^

9 Nisan 2015 Perşembe

Mark Mann - Gezginler, Rick Riordan - Percy Jackson ve Yunan Tanrıları, Şebnem Burcuoğlu - Kocan Kadar Konuş |

Gezginler
Satın Almak ve İncelemek İçin: D&R | Okuoku | İlknokta | Kitapyurdu Goodreads
Kategori: Gezi, Kara Mizah, İlişkiler, Yolculuk
Yazar: Mark Mann (Çevirmen: Aslı Dağlı)
Üretici: Net Kitap
Liste Fiyatı: t 20,00
Sayfa Sayısı: 299
Arkadaşlarımın kariyerleri, düzenli ilişkileri, evleri ve aileleri vardı. Tanıdığım herkes evlenirken ben uzun zamandır sevgilim olan kadından ayrılıyordum. Sonra o da evlendi. Kendimi yalnız hissediyordum. Hâlâ kendimin normal, dünyanın ise aklını kaçırmış olduğunu düşünüyordum. Buna rağmen zaman içinde arkadaşlarımın her iki konuda da tam tersini düşündüklerini fark ettim. Dünya -bizim Batılı dünyamız- aklını kaçırmıştı. Kariyer ya da emekli maaşı konusunda istekli olamıyordum. Bir kıvılcıma, bir mücadeleye, bir ideale ihtiyacım vardı. Çevremdeki toplum ise toplum olma konusundaki ortak amacından şaşmıştı. Gelecek, bir sonraki yılın bilançosundan daha fazlasını ifade etmiyordu. Tam anlamıyla "doğal olmayan" bir topluluk hâline gelmiştik. Çocuklar bir ağaca bile tırmanmadan, takımyıldızları öğrenmeden büyüyorlardı. Yaşamanın mutluluğunun en küçük kırıntısını dahi kaybetmiş ve bunların yerine IKEA'dan aldığımız kolaylıkla monte edilebilen gardırop ünitelerini koymuştuk.

Dünya bok gibiydi ve bu dünyada yaşamaya devam etmek için hiçbir amaç ya da takip edilecek hiçbir yön bulamıyordum. Belki Güney Amerika'da bir tane bulurdum. Eğlenceli, üzücü, sarsıcı yönleriyle Gezginler; Güney Amerika'nın fırtınalı tarihinde yol alan güncel bir yolculuk. Beat kuşağının ruhunu bünyelerinde taşıyan üç kafadarın Peru'dan Ekvator'a, Bolivya'dan Kolombiya'ya uzanan yolculukları Motosiklet Günlükleri'ni hatırlatıyor.
Satın Almak ve İncelemek İçin: D&R | Okuoku | İlknokta | Kitapyurdu Goodreads
Kategori: Mitoloji, Yunan Tanrıları, Macera
Yazar: Rick Riordan (Çevirmen: Esen Gür)
Üretici: Doğan Egmont
Liste Fiyatı: t 22,00
Sayfa Sayısı: 399
New Yorklu bir yayıncı Yunan tanrıları hakkında bildiğim her şeyi kâğıda dökmemi isteyince "Bunu ismimi kullanmadan yapsam olur mu? Olimposluları öfkeden tekrar delirtmek istemem de," falan oldum. Ancak Yunan tanrılarını yakından tanımak ve gün olur da bir gün karşınıza dikiliverirlerse ne yapmanız gerektiğini bilmek hayatta kalmanıza yardımcı olacaksa bu da benden size kıyak olsun. Percy Jackson ve Yunan Tanrıları işte böyle başlıyor. Türkiye'de ve dünyada milyonlarca çocuğun soluk soluğa okuduğu Percy Jackson ve Olimposlular serisinin başkahramanı Percy, Yunan Mitolojisi'nin temellerini anlatırken, sevenlerinin çok özlediği o alaycı diliyle klasik efsanelere bambaşka bir tat katıyor. Yunan efsanelerine göre evrenin nasıl yaratıldığını, tanrıların ve tanrıçaların nasıl varlıklar olduğunu ve Zeus'tan Apollo'ya, Ares'ten Afrodit'e kadar tek tek hepsinin yaptıklarını lafını esirgemeden bir bir anlatıyor. Percy'nin deyişiyle, "Eğer yalan dolana, ihanete ve yamyamlığa bayılıyorsanız bu kitap tam size göre, çünkü elinizdeki kitapta bunların Altın Çağ'ı anlatılıyor."
Selam millet *-* Nasılsınız? Epeydir görüşemiyoruz. Vizeler var biliyorsunuz. Hala var -,- Bitmedi bitmiyor. Ama geri kalan her şey harika gidiyor. Dur tahtaya vurayım. Bu ara tahtalara vura vura parmaklarımı aşındırdım valla :D Siz neler yapıyorsunuz? Nasıl geçti sınavlar? Anlatın konuşalım biraz :D Bugün için size uzun bir video  hazırladım. 2 haftanın telafisi olsun ^^ Gezginler, Percy Jackson ve Yunan Tanrıları ve Kocan Kadar Konuş'tan bahsettim kısa kısa tuttum ve spoiler vermedim. Cidden o.O Başardım *-* Umarım beğenirsiniz. Şimdiden keyifli seyirler. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...