11 Eylül 2014 Perşembe

Helene Wecker - Golem ve Cin | Kitap Yorumu, Vlog

Satın Almak ve İncelemek İçin: İlknokta | D&R | Okuoku Goodreads
Kategori: Tarihi-Fantastik, Aşk, Dram, Macera
Yazar: Helene Wecker (Çeviren: Can Yapalak
Üretici: Doğan Kitap
Liste Fiyatı: t 32,00
Sayfa Sayısı: 640
Korkunç güçlere sahip bir büyücü tarafından, yalnızlık çeken bir adam için kilden yapılmış bir golem...

Ve bin yıllık esaretinden uyanan bir cin... Bu iki olağanüstü varlığın yolu 1899 yılında New York'ta kesişir. Farklı olmaktır onların kaderi... Hikâyeleri herkes gibidir aslında, kendini farklı ve yalnız hisseden her insan gibi...

Ve tehlike, onlar için sadece bir adım ötededir hep.

Golem ve Cin iki ayrı kültürün efsanelerinden besleniyor ve zengin anlatımı sayesinde okuru ilk sayfadan itibaren içine alıyor. 2013 yılının en iyi kitapları listelerini altüst eden bu roman Türkiye'de de çok sevilecek.
Selam millet *-* Uzun bir aradan sonra yeni bir kitap yorumuyla karşınızdayım. Awww bu benim için gerçekten çok zor bir yorum oldu. Sevdiğim kitaplara yorum yaparken nasıl zorlandığımı biliyorsunuz. Bir de bunun üzerine gerçekten çok karışık ama bir o kadar da harika bir kitabı yorumlamak, spoiler vermeden yorumlamak. İnanılmaz zor T_T Ama başardım *-* Spoiler yok. Vallahi yok. Yorum sırasında kendimi dağıtmış, fazlasıyla kaptırmış, fanboyluğun dibine dibine vurmuş olabilirim ama spoiler vermedim *alkışlarbanagelsinpls* Umarım beğenirsiniz. Şimdiden keyifli seyirler.



15 yorum:

  1. Ağzına sağlık Eren. Güzel noktalara değinmişsin. Başında da dediğin gibi video başka olay. Daha anlaşılır olmuş. Yazıda ister istemez tam ifade edemiyorsun, yanlış anlaşılıyor vs. "Bu tarzları okuyanlar okusun" diyerek işi özetlemişsin zaten. Sen erotik sevmeyip üstüne her erotiği okursan eh Allahta cezasını verir. Ha ama erotik sevmeyene gidip habire erotik önerirsen de suçlusun. O yüzden öneri konuları biraz dikkate değer bir durum. Ben kelimesini kullanmayı sevmem ancak kitap konusunda kullanmak lazım. Ben sevdim ama seni bilemem zevkine bağlı. Ben sevmedim ama sen oku kendin karar ver gibi.
    Önceki videolarında Narnia'dan bahsettin ve önerdin diye tüm sahaf festivalinde Narnia aradım yahu. Bunu edebiyle yapanla bir sıkıntı yaşanmıyor. Genelleme yapmadan kişiye özel ihtiyacı ve zevki doğrultusunda yönlendirme yapmak en iyisi.
    Bir de turlar için reklam yapıyoruz demişsin ya ona bir açıdan katılmıyorum. Doğru amaç tanıtım ancak olmayanı var gibi göstermek değil. Senin Bu Arada için yorum yapmaman ya da bizim içimizde bazı turlarda kendilerini muaf tutup yorum yapmamaları gibi. İyi kitap zaten seni şevklendirir ama kötü için yanlış yönlendirme yapmaya lüzum yok bence.
    Çok uzattım yine kusura bakma ama işin özü şu ki. Nette yazılan her şeye celallenmek doğru değil. Bazen sinirlenip istemsizce yazılabiliyor. Ama belki o insan karşında olup sana anlatsa hak bile vereceksin. Hemen önyargıda bulunmak yanlış. Yani ona bakarsan benim de çoğu kitabı beğenmediğim gibi bir izlenimim var ama ne yapayım :D 800 kitabın yarısını beğenmemişim diye diğer yarısını görmemek insanların seçimi. İsteyen istediğini düşünsün. Ha bazı kişiler için bende öyle düşünüyorum ama kendimce sebeplerden, millet gibi hırsımdan değil (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediğin ve yorum yaptığın için teşekkür ederim. Kitaplar, filmler ve müzik için bence kelimesini kullanmak gerekiyor. Aynen öyle. Ben sevdim ama seni bilemem ama eğer aynı zevklere sahipsen sevebileceğini söylüyorum. Ahahaha bulabildin mi bari Narnia'ları önceden biraz zordu ama artık daha kolay bulunabiliyorlar. Turlar için reklam derken kötü manada demedim zaten. Kitapları öne çıkarmamızı bekledikleri bir gerçek. Bunda kötü bir şey yok. Zamanında ne kitaplar unutuldu gitti. Doğru düzgün tanıtılmadığı için kendini ortaya koyamamış bir sürü kitap var. Bu konuda turları kesinlikle destekliyorum. Tekrar teşekkür ederim beni izlediğin için. Yeni videolarda görüşmek üzere *-*

      Sil
    2. 4 tanesini buldum (: 1 yok ama onu diğer festivalde bakacağım, sonra da okurum (:
      Yok bende kötü demiyorum. Bak işte dediğim nokta yazarken tam anlaşılmıyor. Beğenmeyen katılmasın o reklam ağına mesela o. Yoksa reklam kötü bir şey değil ki. Tur için değil sadece. Okuduğumuz onca kitabı face ya da instagram'e ekliyoruz. Hepsi tur için ya da yayıncıdan geldiği için mi? Yoo içinden geliyor seviyorsun çünkü (:
      Senin söylediklerine nazaran Golem ve Cin'i merak ettim mesela. Severim çünkü öyle romanları (:

      Sil
    3. Golem ve Cin çok güzel ya *-* çok çok güzel. Öyle böyle değil ^^

      Sil
  2. Yurtta çekersin diye bekliyordum, arkadaki manzarayı görünce nasıl sevindimm :D
    ÖLÜMCÜL KAÇIŞI SEVMEDİN Mİ?! Yanlış mı duydum acaba diye geri sardım ama yok, Ölümcül Kaçış diyorsun. O kitaba/seriye bayılıyorum ben, daha bizde çıkmadan hayranı oldum diyebilirim :D Neden sevmedin?
    Ve kavun değil deyip Golem ve Cin'i koklaman :D :D boğuluyordum gülerken :D
    Kitap yorumlarındaki samimiyetine kesinlikle inanıyorum, zaten inanmamak mümkün değil videolardan yorumlardan içtenlik taşıyor. Maddi kazanç amaçlı yapıldığını düşünenler hala var mı cidden ya
    Golem ve Cin'i videolarında görüp bir de 9,90 kampanyasında olduğunu öğrenince aldım ve bu yorumunun ardından iyi ki de almışım diyorum, en kısa zamanda onu da okuyacağım -Duman ve Kemiğin Kızı bitince :')
    Spoiler vermediğin için çok çok teşekkürler çünkü ben spoiler konusunda çok hassasım ve bıktım artık spoiler yemekten, ben kaçtıkça yine ne oluyor oluyor, spoiler alıyorum/veriyorlar falan yıkılıyorum hevesim kaçıyor. Bu konudaki dikkatin çok güzel, tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölümcül Kaçış'ı sevmedim ya. Çünkü ona benzeyen bir sürü kitap okudum. Bir yerden sonra tahmin etmek çok kolay oldu. Hatta o son sahnedeki *SPOİLER* ölüm'ü bile bekliyordum. *Spoiler sonu* fena bir kitap değildi ama ne bileyim. İzlediğin ve yorum yaptığın için çok teşekkür ederim *-*

      Sil
  3. Yeni vlog hemen izliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle Blog Tur hakkındaki yorumlarını dinlerken sana her kelimende katılmadan edemedim. Bir kitabın hediye edilmiş olması o kitapla ilgili beğeniyle dolu bir yazı yazacağın anlamına gelmez elbette. Zaten bu tür bir davranışta insan "kitap eleştirmeni" kimliğini bir yana bırakıp tamamen samimiyetsiz birine dönüşecektir. Kaldı ki herkesin beğenileri aynı değil ki bu gerekli bir şey zaten. Hepimiz aynı fikirlere sahip olsaydık o fikrin bir önemi kalmazdı diye düşünüyorum. Bu sebeple inceleme yazısı yazarken ben fikirlerimi mümkün olduğunca yumuşak bir dille açıkça belirtmeyi seviyorum. Senin de yazılarını okuyup videolarını izlerken o kitap hakkında bir fikir sahibi oluyorum. Bu demek değildir ki senin beğendiğin bir kitabı ben illa beğenmeliyim ya da benim sevdiğim bir kitabı tavsiye ettiğim kişiler mutlaka beğenmeli. Hepimiz farklı insanlarız ve burada nacizane fikirlerimizi paylaşıp insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz :) Bence insanlar olaylara bu gözle bakmaya çalışsalar sorun halledilecektir.
    Bu uzun girişten sonra biraz da Golem ve Cin hakkında konuşayım :D
    Kitabın konusu zaten ilgimi çekmişti ve kitabı okurken yorumunu merakla bekleyenler arasındakilerden biriydim bende. Birçok dala ayrılan ve sonunda aynı noktada birleşen kitapları çok severim senin de tavsiyen üzerine fırsat bulduğumda satın alacağım.
    Ayrıca bütün videoyu kitaba sarılarak çekmenden de kitabı ne denli sevdiğin belli oluyor :D
    Yeni videolarını sabırsızlıkla bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Glorrry. Ben ce de öyle. Yani sonuçta hepimiz farklı düşünceleri olan okuyucularız. Kitap bloglarının olma sebebi de bu bence. Bu sayede insanlar aynı düşüncelere sahip kişilerin yorumlarına göre kitap alıyorlar. Golem ve Cin harikaydı. Gerçekten bak. Öyle böyle değil *-* çok karakterli kitapları seviyorsan ki sevdiğini söylemişsin hayran kalacaksın *-*

      Sil
    2. Rica ederim :) O kadar çok okunacak kitap ve bir o kadar satın almam gereken kitap var ki sürekli listeme yeni kitaplar ekliyorum sayende :)

      Sil
  5. Bir blog tur üyesi olarak ben de bir şeyleri anlatma gereği duyuyorum. Madem sen çağırdın :P

    Kitapta var olan güzel bir alıntıyı süsleyip püsleyerek yayınlamanın ya da kitabın konusunu video ile anlatmanın kitabı övmek sayıldığı bir dönemden geçiyoruz :D Hem yorumlarımızda objektif olmamız bekleniyor hem de sayfada tanıtımını yaptık diye yorumda kitabı beğenmediğimizi söylememiz samimiyetsizlik olarak görülüyor. Tam tersi yorumda kitabı ne kadar beğendiğimizi anlatsak da kendileri beğenmedi diye yalancı oluyoruz. Şu bir kaç gündür bize yapılan haksızlık bu işte.

    Ne kadar kendimizi açıklamaya bize yapılan haksızlığı anlatmaya çalışırsak çalışalım inatla aynı şeyler söylenmeye devam ediyor edecek de. Haklı olman ya da olmaman umurlarında değil. Birileri bana göre sözlerindeki çelişkinin farkında değil. Ben gerçekten bu eleştirilerin samimiyetle yapıldığını da düşünmüyorum. Ve bunu gerçekten üzücü buluyorum. Birileri neden hep blog tur ekipleriyle uğraşıyor? Neden özellikle bazı ekiplerle ilgili her eleştiride aynı kişileri görüp duruyoruz? Bu ekipler gerçekten çok iyi blog turlar yapıyor ve insanları çekmeyi başarıyorsa ne olmuş yani! Sevmiyorsan takip etme? Çok mu zor. Neden illaki kötüleme ihtiyacı duyuyorsun? Komik olan o kadar laf attığın ekiplerin turladığı kitapları inatla okumaya devam ediyorsun.

    2 senedir neredeyse her ay başımıza gelen bu olaydan ekip olarak bıktık artık! Gerçekten turları yaparken ne kadar eğleniyorsak bu tür yorumları ve yersiz laf atmaları gördükçe o kadar bunalıyoruz bu işten.

    YanıtlaSil
  6. Nefret eden etsin valla. Bazı insanlar cidden satırla, palayla dalıyorlar. Bize de beleş kitap gelse biz de pohpohlarız diyenler mi dersin. Bize de para! verseler biz de kitabı olduğundan fazla gösteririz. Napıyorsun sen yani kitabı okudun kamera karşısında vikvik konuşuyorsun ne yaptın yani? diyenler mi dersin. Ben neden parayla kitap alıyorum lan ben de blog açacağım diyenler oooo neler neler var. Lan kitaplığımı gösterdim diye ne mailler aldım ben. Bazı insanları ne yaparsan yap memnun edemiyorsun malesef. Kulak asmamayı öğrendim artık. Son zamanlarda nefret daha da arttı. Meyve veren ağat taşlanır :3 haters gonna hate. Peh

    YanıtlaSil
  7. Şu an golem ve cini okuyorum çok tatlı ve doyurucu bir kitap.Sırf bu videoda anlattıklarından etkilenip d&r dan almıştım. Bu kitap tam benim tarzım demiştim.Öylede oldu,saol :)

    YanıtlaSil
  8. Golem ve Cin'i aldım.Okumadan önce nasıl yorumlar almış derken google da sizin sitenizi buldum ve keşfetmiş oldum.Çok da memnun kaldım :) Küçük bir yorum beklerken videolu anlatımla karşılaşmak da ekstra memnun etti beni.Tabii bir de pozitif enerjiniz :) Çok güzel yorumlamışsınız.Daha okumadan iyi ki almışım bu kitabı dedim.Tebrikler.Nice videolar çekersiniz umarım.

    YanıtlaSil
  9. Kitap gerçekten bana bir şeyler katan bir kitaptı. Din konusundaki tartışmalar iki dinin birbiriyle karşılaştırması aslında özlerinin ne kadar benzer olduğunun sorgulanması gibi şeyler bir yana bunun arka planında verdiği kurgu olayların bağlantılandırılması kültürlerin iç içe geçirilmesi gerçekten başarılıydı. Büyüleyici bir masal mı cidden öyle. Ayrıca kitaptan yazımda da bahsettim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...