7 Eylül 2013 Cumartesi

Maria V. Snyder - Magic Study/Büyü Ustası İncelemesi

Büyü Ustası (Study #2)
D&R | Okuoku | Goodreads
Kategori: Roman, Fantastik, Genç-Yetişkin, Büyü
Yazar: Maria V. Snyder (Çeviren: Deniz Başkaya
Üretici: DEX
Liste Fiyatı: t 22,00
Sayfa Sayısı: 424
Bir sadakat dersi, entrika üzerine bir uzmanlık eğitimi.

Yelena şu ana dek hayatta kalmayı başardı. Çocukken kaçırıldığı, gençliğinin başında hapse atılıp çeşnici olmak şartıyla serbest bırakıldığı düşünüldüğünde yeterince acı çektiğini düşünebilirsiniz.
Fakat hayır.
Ixiada yasaklı büyü güçleri ona bir idam fermanı getirdi. Tek şansı Sitiaya, doğduğu yere dönmek. Ancak Sitia ona çok yabancı bir yer. Burada güçlerini kontrol edemiyor. Başıboş bir büyücü korku salıyor ve kurban olarak Yelenayı seçiyor.

Büyü Becerileri Yelenayı Kurtaracak Mı...
Yoksa sonunu mu getirecek?

Yelenanın hikâyesi Zehir Ustasının ardından Büyü Ustası ile devam ediyor.

"Snyderın romantizmi ve aksiyonu aynı potada erittiği bu enerjik ve büyüleyici karışımın kendisine yeni hayranlar kazandıracağına hiç şüphe yok. Büyü Ustası fantastik türün mükemmel bir örneği."
Publishers Weekly

"Snyder yine on ikiden vurmuş! Büyü Ustası daha en başından ilginizi çekiyor ve sizi kendine bağlıyor... Kesinlikle okunması gereken bir kitap."
In the Library Reviews
Büyü Ustası, tekrardan keyifle okundu ve bitti. Kitaba başlarken asıl amacım şöyle birkaç bölüm okuyup hafızamı tazelemekti ama kendimi durduramadım. Konuyu biliyorum, neler olacak biliyorum, hani karakterlerin farklı bir şey yapmaları da söz konusu değil ama yok, ı-ıh duramadım işte. Zerre sıkılmadan, sanki ilk kez okuyormuş gibi heyecanla ve merakla okudum. Ama kabul edelim güzel seri ha :) Nasıl da sevdiriyor kendini *-*

Seriyi okuyanlar ilk kitabı daha çok sevse de -bunda kocaman bir Valek faktörü var farkındayım- gerek Yelena'nın büyü yeteneklerine gerekse ilk kitaptan beri merak ettiğim Sitia'ya daha fazla ağırlık verdiği için Büyü Ustası bana göre çok çok daha güzeldi. Daha fazla aksiyon vardı. Hatta aksiyon hiç dinmedi.

Bildiğiniz üzere ilk kitabın sonunda Komutan Ambrose, Yelena'yı Ixia'dan sürmüş; bunun üzerine Yelena ve Mogkan'ın kaçırdığı diğer çocuklar Irys'ın peşinden Sitia'ya doğru yol almaya başlamışlardı. Her ne kadar Yelena'nın Sitia'ya gitme amacı büyü güçlerini geliştirme amaçlı olsa da e oraya kadar gitmişken aileyle tanışmadan olmaz. Çoğu kişi aileyle tanışma faslından sıkılmış olsa da ben sevdim. Özellikle Yelena'nın "onca zamandır beni görmediniz. Kızınız olduğumdan nasıl emin olabiliyorsunuz?" sorusuna verdikleri cevaplar harikaydı.

Tabi Yelena'nın geri gelmesine sevinenler olduğu gibi onun bir casus olduğunu ve Ixia için çalıştığını düşünen kişiler de oldukça fazla. Bunların arasında başı çeken kişi ise Yelena'yı görür görmez nefret eden abisi, Leif. Bak iki seferdir okuyorum bu kitabı ama Leif'e karşı olan düşüncelerim hala belirsiz. Anlamaya çalışıyorum, hak vermeye çalışıyorum ama olmuyor. En azından Cahil kadar tehlikeli değil. O adam ilerleyen zamanlarda büyük sorunlar çıkaracak gibi duruyor.

Cahil, Ambrose devrimi sırasında saraydan kaçırılıp Sitia'ya saklanan veliaht. Devrim sırasında Sitia'ya kaçan Ixia'lılarla birlikte yaşıyor ve onları yönetiyor. En büyük isteği, konseyin de desteğini arkasına alıp Komutan Ambrose'u devirip Ixia'nın kralı olmak. Sitia ve Ixia arasında savaş çıkarmak için eline geçen her fırsatı değerlendirecek karakterde biri ve maalesef o da Yelena'nın casus olduğuna inanıyor.

Kitabın başları nispeten daha durgun olsa da, Yelena ve Leif'in Cahil tarafından tuzağa düşürülüp alıkonulmasıyla olaylar hız kazanmaya başlıyor. Yelena'nın Büyücüler Hisarına gelmesi, burada casusluktan aklanması ve büyü derslerine başlamasıyla tempo iyice yükseliyor. Yelena yeteneklerini keşfetmeye başlarken, biz de Sitia ve büyücüler hakkında daha çok bilgi sahibi olmaya başlıyoruz. Ayrıca, Yelena'nın Hisar içinde ve çevresinde kurduğu arkadaşlıklarla birlikte hikayeye yeni yeni karakterler eklenmeye devam ediyor.

Tabi bu sırada Yelena yine rahata ermiş değil. Abisiyle olan sorunlarını çözemediği gibi, büyücüler ve Hisar içinde onu çekemeyen kocaman bir topluluk var. Cahil konusunu açmıyorum zaten, o apayrı bir problem. Bütün bunlar yetmezmiş gibi genç kızları kaçırıp, tecavüz ettikten sonra öldüren bir psikopat büyücünün olaylara dahil olmasıyla Yelena'm garibim bir rahat nefes alamaz hale geliyor.

Bütün bu olaylar yaşanırken Ixia'dan bir heyet Sitia'ya doğru yola çıkıyor. Ruhları çalan bir büyücü olayı zaten kötü bir şey ama bunun Ixia ve Sitia arasındaki buzların erimeye durduğu sırada duyulması çok çok daha kötü sonuçlara sebep olabilir. Ixia zaten büyüye karşı ön yargılı bir de bu olayın duyulması onları anlaşma düşüncesinden tamamen vazgeçirebilir. Gerçi eğer bu ruhları çalan büyücü durdurulamaz, ayinini tamamlarsa kazanacağı güçle beraber tüm ülkenin sonunu getirebilir. Onu durdurma görevini ise tabi ki Yelena'm üstleniyor.

Büyü Ustası gerçekten harika bir kitap. Yeni karakterlerin yanı sıra heyetle birlikte gelen Güç İkizleri ve Valek'le birlikte heyecan, aksiyon, gerilim tavan yaptı diyebilirim. İkizleri ayrı bir seviyorum *-* Ara ara kime güvenmem gerektiğini bilemedim. Kafam karıştı, sinirlerim bozuldu, dehşet içinde kaldım. Büyücünün kimliğini çözmeye çalışırken ara ara hayattan koptum. Gerçekten iyiydi Büyücülerle ilgili öğrendiğim şeylerden sonra onlara bakış açım biraz değişti. Çünkü gerçekten tehlikeli olanları var. Valek ve Yelena ilişkisi biraz daha geri plandaydı ama gayet iyiydi. Hatta bence olması gerektiği gibiydi çünkü Büyü Ustası ilk kitaba göre biraz daha ciddi. Yelena'nın kendini kanıtlamak için çektiği bütün o sıkıntıları ve kendini keşfederken yaşadığı zorlukları birebir hissedebiliyorsunuz

Bana sorarsanız Maria harika bir yazar ve her kitapta kendi üstüne katarak ilerliyor. Bu yüzden üçüncü kitap için beklentilerim oldukça yüksek. Çok daha heyecanlı, ilk iki kitaba göre daha karanlık bir kitap okuyacağımıza eminim.

4 yorum:

  1. Şöyle söyleyeyim, Büyü UStası'nı beğendiysen Ateş Ustası'na bayılacaksın ki sen çok, nasıl desem dayanıklı bir okursun. Sıkılacağını hiç sanmıyorum. 3 kitapta Valek ile ilgili KOCAMAAAAAN bir sırrı keşfedeceksin ve ağzın öyle - kendim için söyleyeyim mal gibi - açık kalacak. Maria gerçekten de çok iyi bir yazaar. O:)
    Güç İkizleri dahil, en küçük cümlesine kadar katılıyorum bu yoruma!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha Mertcan harikasın ya. Valek'te var zaten bir şey ama ben en çok Yelena'mı merak ediyorum *-*

      Sil
    2. Yelena neler neler yapıyor... spoiler vermek istemiyorum ama 3. kitap full spoilerdan oluşuyor resmen! :D Yelena hakkında da 1-2 sır var. :3 Çok tatlıydı ya kitapta... gidip tekrar okuyacağım bak şimdi. :D

      Sil
    3. Nasılda heveslendiriyorsun ya :D verme verme spoiler birkaç tane yedim zaten kötü oldum

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...