10 Mayıs 2013 Cuma

Elf Yenileri Raflarda

Az önce online kitap sitelerini karıştırırken bir anda karşıma çıktı ve görür görmez sizlerle paylaşmak istedim. Elf Yayınları'ndan çıkması beklenen üç kitap Alice Ölüler Diyarında 2/Öldüren Aynanın İçinden, Uyuyan Güller ve Kahramanların Görevi online kitap sitelerinde ön siparişe girmiş. Bu hafta içerisinde kitapçıların raflarında okuyucuyla buluşmak için yerlerini alacaklarını düşünüyorum. Çıkan üç kitapta oldukça ilgi çekici. Uyuyan Güller konusu itibariyle, Stephen King - Çılgınlığın Ötesi'ni andırdığı için ayrıca bir dikkatimi çekiyor. Kahramanların Görevi, ejderhaları ve büyücüleriyle göz dolduran Felsefe Yüzüğü serisinin ilk kitabı. Öldüren Aynanın İçinden zaten Alice'in devam kitabı. Seri aralarını uzun tutmadığı için ayrıca teşekkürler.

Öldüren Aynanın İçinden (Alice in Deadland #2)
Kategori: Roman, Distopya, Fantastik
Yazar: Mainak Dhar (Çeviren: Osman Çakmakçı)
Üretici: Elf Yayınları
Liste Fiyatı: t 15,00
Sayfa Sayısı: 230
Serinin bu ikinci kitabında kahramanımız Alice kurduğu yeni şehirde hiç görmediği eski uygarlıkta ki mevcut sistemi oluşturmaya çalışıyor.Yarı ısırıcı yarı insan olan Alice kendi iç dünyasında bir takım çelişkiler yaşamaktadır. Isırıcılarla insanları birbirinden ayırıp her iki tarafa da farklı bir yaşam sunmuştur. Fakat Çin yenilgiyi kabul etmiyerek kendi ısırıcı ordusunu kurup insanlara saldırmaya başlayarak Alice'in ısırıcılarıyla insanların yeniden savaşması için uğraşmaktadır. Bakalım alice bu oyunu çözebilecek mi?


Kahramanların Görevi (The Sorcerer's Ring #1)
Kategori: Roman, Genç-Yetişkin, Fantastik
Yazar: Morgan Rice (Çeviren: Ahmet Bora Pekiner)
Üretici: Elf Yayınları
Liste Fiyatı: t 19,00
Sayfa Sayısı: 370
Her kitabı satış rekorları kıran usta isim Morgan Rice’dan yepyeni bir fantazi serisi geliyor. Yüzük Krallığı’nın eteklerinde küçük bir köyde yaşayan henüz 14 yaşındaki bir gencin destansı hikayesini okurken büyüleneceksiniz. Dört kardeşten en küçüğü olan Thorgrin’den ağabeyleri nefret etmekte, babası ise o yokmuş gibi davranmaktadır. Diğerlerinden daha farklı olduğunu düşünen Thor’un hayali bir gün büyük bir savaşçı olup, Krallık Orduları ile beraber Kanyon’un öbür tarafından gelen onlarca çeşit yaratığa karşı ülkesini savunabilmektir. Yetişkinliğe adım atmaya hazırlanan Thorgrin’in Kraliyet Lejyon’una katılabilme talebi babası tarafından reddedilse bile, bu onu durdurmaya yetmez. Kendi başına yollara düşen Thorgrin, Kraliyet Sarayı’na ulaşıp, kendini ispatlamaya kararlıdır. Ancak Kraliyet Sarayı, kendi ailevi sorunları, güç çatışmaları, hırsları, kıskançlıkları, şiddet ve ihanetleriyle zaten çalkalanıyordur. Kendine artık bir varis seçmesi gereken Kral MacGil’in tüm gücünün kaynağı olan Hanedan Kılıcı kıpırtısız bir halde, onu yerinden kaldırabilecek kişiyi beklemektedir.

Bir yabancı olarak saraya gelen Thorgrin, kendini kabul ettirip, Kraliyet Lejyonları’na katılabilmek için dövüşmek zorunda kalacaktır. Zamanla şimdiye dek hiç fark etmediği özel güçlere sahip olduğunu gören Thorgrin’in önünde, diğer insanlardan daha farklı bir yazgı yatmaktadır. Tüm engellere rağmen Kral’ın kızına aşık olan Thorgrin, çok güçlü rakipleri olduğunu görecektir. Sahip olduğu özel güçleri anlamaya çalışan Thorgrin’i himayesi altına alan Kraliyet Büyücüsü, ona Kanyon’un ötesinde, hatta Ejderhalar Diyarı’nın bile ötesinde bir yerlerde yaşayan ve Thorgrin’in hayatı boyunca tanıyamadığı annesinden bahseder. Thorgrin bu maceraya girişip, hep olmak istediği savaşçıya dönüşmeden önce ilk olarak eğitimini tamamlamalıdır. Fakat bu eğitim kısa sürecek gibi görünmektedir. Çünkü kendini sarayda çevrilen entrikaların tam ortasında bulan Thorgrin, hem sevdiği kızı hem de tüm krallığı kaybetme riskiyle karşı karşıya gelecektir.

Yarattığı çok yönlü dünyası ve karakterleriyle KAHRAMANLARIN GÖREVİ, dostları ve aşıkları, düşmanları ve yoldaşları, ejderhaları ve şövalyeleri, komplo ve politik entrikaları, açgözlü karakter ve ihanetleri ile tam bir destan. Onur ile cesareti, kılıç ile büyüyü bir araya getiren bu fantastik hikaye, yaşınız ne olursa olsun, sizi asla unutamayacağınız bir dünyanın içine çekecek.

Uyuyan Güller (Dead Roses #1)
Kategori: Roman, Korku-Gerilim, Gizem
Yazar: RaShelle Workman (Çeviren: Kahraman Türel Uluocak)
Üretici: Elf Yayınları
Liste Fiyatı: t 19,00
Sayfa Sayısı: 360
Sophie yalan bir evlilik yapmıştır. Tehlikelerle dolu evliliğinden gına getiren Sophie, yeni bir yaşam kurmaya karar vererek kocasından ayrılır. Ama kocasının onu öyle pek kolay salıvermeye niyeti yoktur. Sophie ya onun olacaktır, ya da hiç kimsenin. Av ve avcı karşı karşıyadır.

Evden hızla çıktığında başına geleceklerden habersizdi.Tek hatırladığı şiddetli bir yağmur ve kullandığı arabanın hızla kaymasıydı.

Eğer Amazon'un listesinde olsaydı, bu kitaba on yıldız verirdim, o kadar güzel bir kitap

-The Debut Books-

Hiç ummadığınız bir şaşırtmacayla, bu kitap, okuyup, bitirene kadar elinizden düşmeyecektir.

-Cyruss 1264-

Beklenmedik, gizemli ve olabildiğince harika! Acaba gerçekten olmuş mudur diye beni merak içinde bıraktı.

-Jek Jamison-

Bir gerilim-heyecan romanı, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı.

-Heartsong Reviews-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...