4 Mayıs 2013 Cumartesi

Kitap Avı: 4 Blogger, 16 soru


Herkese merhaba yine oldukça güzel bir etkinlikle karşınızdayım *-* Bu seferki etkinliğimiz 4 blogger'ın ortak ürünü. VampirellaGüncesi, Sihirli Okumalar, Sihirbazın Güncesi ve bendeniz SaklamaKabı hem birbirimize hem de sizlere 4 soru soruyoruz. Av'a katılmak için yapman gereken tek şey sormuş olduğumuz sorulara cevap vermek. Bu konuyu blogunda veya facebook profilinde işleyip linkini yorum olarak bırakabilir yada cevaplarını direkt yorum olarak yazabilirsin. İyi eğlenceler *-*

VampirellanınGüncesi Soruları

1- Başladığın ama nedense bitiremediğin bir kitap.
* Ahmet Ümit - Kavim. Hayatımda yarım bıraktığım ilk kitaptır bir daha asla olmadı. Yarım bırakma sebebimse kitabı ödünç aldığım arkadaşımın ertesi gün geri istemesi oldu. Haliyle yarım kaldı. Gerçi ben daha sonra kendime de bir tane edindim ama hala okunacaklar arasında bekliyor.









2- Şu ana kadar karşılaştığın en garip fantastik yaratığın yer aldığı kitap
* Pennywise | O - Stephen King. King'in yarattığı en korkunç karakter. Yani düşünsenize en büyük kabusunuza, en derin korkularınıza bürünebilen bir yaratıktan daha fena ne olabilir.







3- Güçlü bir dişi? Girl Power.
* Anita Blake | Anita Blake Vampir Avcısı - Laurell K. Hamilton. Kadın karakterler arasında en sevdiğim kişi Anita. Bunu heryerde söylerim hatunda yok yok.








4- Çabuk! Kitaplığından hiç düşünmeden bir kitap seç ve ilk cümlesini yaz.
* Alice Ölüler Diyarında - Mainak Dhar. "Alice tepenin yamacında kız kardeşiyle birlikte ortalıkta vuracak tek bir Isırıcı bile bulamadan oturmaktan çok yorulmaya başlamıştı."








Sihirli Okumalar Soruları:

5- Adaya Düşsen yanında olmasını isteyeceğin kitap hangisi?
* Stephen King - Mahşer (Sansürsüz Tam Metin). Hiç sıkılmadım hiç sıkılmayacağım ölene kadar tek kitabım o olsa dönüp dönüp yeniden okurum.










6- Aile üyelerinden gizli aldığın bir kitap var mı? Varsa hangi kitap?
*Yok. Kitaplığımda sınırlama, engel, kısıtlama yoktur.


7- Hediye olarak gelen ve seni en çok mutlu eden kitap nedir?
* Çok sık olarak hediye kitap alırım. Hatta bu konuyla ilgili çoğu insan bana sinirlenir. Son dönemden aldığıma en çok mutlu olduğum hediye Boş Koltuk -J.k Rowling ciltli baskı. 40 lira veremezdim inanılmaz mutlu etmişti.








8- Yarın dünyanın sonu olacak olsa hangi kitabı ya da seriyi okumadın diye üzülürsün?
* Michael Moorcock - Elric Destanı. Çok geç duydum, yorumlarını okudukça daha çok merak ettim. Gözüm açık gider derler ya işte öyle.









SaklamaKabı Soruları:

9- Kitaplığında bulunan en yaşlı kitap hangisi?
Jane Austen - Aşk ve Gurur Altın Kitaplar 2. Baskı 1971


 10- Yoo adamım, milyonlar versen satmam, kıymetlim o benim dediğin kitap hangisi?
* Stephen King - Uykusuzluk. 6 ay peşinden koştum. Nadir bulunur elinde olan asla satmaz.









11- Bazı kitaplar vardır, öyle çok kişi bilmez. Popüler olmadığı için mutlusundur. Nasıl desem kendine özel hissedersin. Senin kitabın hangisi?
* Huriye Saraç - Öğretmen Benisa. Huriye hanımın kendi ağzından anlattığı yaşam öyküsü. 3 kitaplık bu seri benim okuduğum en hüzünlü ve en gerçek hikayelerden biri. Öğretmen olmak isteyen küçük bir kızın öğretmenliğe giden yolda nelerle karşılaştığını ve çok daha fazlasını anlatır. Üvey ana eziyetinden tut, zorla kaçırılıp kuma alınmaya kadar her şey var. Umutta var tabi ve sevinçte öyle.


12- Başkalarından ödünç kitap alır mısın? Kütüphane alışkanlığın var mı?
* Bir kere aldım gördüm göreceğimi. O olaydan sonra bir daha asla. Okuduğum kitap benim kitaplığımda olmalı. Kütüphane alışkanlığımın olmama sebebi de bu olabilir.







13- Gerçekten kitap okumaya başladım dediğin kitap?
* Stephen King - O









14- En fastastik kitabın hangisi?
* Bu soruya ne cevap versem diğer kitabıma haksızlık olacak gibi geliyor o yüzden pas geçiyorum :)


15- "5 üzerinden 6 verirdim ama Goodreads izin vermiyor" dediğin bir kitap varmı?
* Kral Katili Günceleri - Patrick Rothfuss. 








16- İkinci el kitaplar sana hitap ediyormu?
* Etmez olurmu. Özellikle de şu son dönemde kitaplar el yakarken. Sevdiğim bir kitabı 1-2 hafta bekleyip sahaftan ucuza almak kadar mutlu eden bir şey daha yoktur bence. Tabi birde baskısı tükenmiş kitapları bulmak var ki paha biçilemez.

9 yorum:

  1. Ertesi gün kitabını geri isteyen arkadaş arkadaş mıdır? = ) Ben de lisedeyken benzer bir saçmalık yaşamıştım ama daha beter de olabilir, bakış açısına göre. Şöyle ki HP serisinden bir kitabı alacağımı söylemiştim, sınıftaki kızlardan biri almamamı, bana getireceğini söylemişti. ("Alma alma, ben sana getiririm!") Asla getirmedi tabii. Süper. = )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değilmiş valla. Ben bile 1 hafta 10 gün süre tanıyorum. Bu once kitabı övdü ama görmen lazım sonra getirmek için bekletti, nihayetinde tam okuyorum ee şey getirsene sen kitabı yarin ben onu filancaya söz verdim senden önce dedi :) öyle bir söz yok tabi üşenmedim gittim sordum. Ne oldu peki utandığıyla kaldı :) sonra barıştık sonra da lise bitti koptuk gittik

      Sil
    2. Yalnız hevesim kursağımda kalmış bak ahaha :) sinirlendim yine

      Sil
  2. Farklı ve güzel bir etkinlikti, soruları cevaplarken de eğlendim tabii ;)
    http://yorumcadisi.blogspot.com/2013/05/etkinlik-kitap-av-4-blogger-16-soru.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eline sağlık can :) Silmarillion evet evet evet ama zaman Çarkı var ejderha mızrağı var Drizzt var yine karar veremedim

      Sil
  3. Bende katıldım. Çok zevkliydi. En zorlamayan etkinlik bu oldu nedense ama bir o kadar da eğlenceli (: Ellerinize sağlık

    http://colorful-book.blogspot.com/2013/05/kitap-av-4-blogger-16-soru.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerine sağlık :) Katıldığın için çok teşekkür ederim. Bizde çok eğlendik soruları hazırlarken. Bu arada konu kitapları ödünç vermek olduğunda yanında benim içinde bir kişilik yer tutarsan sevinirim kitaplarımı paylaştığım bir kaç kişi var ama bende bencil biriyimdir :D

      Sil
    2. Gruba hoşgeldin (: Sloganımız bile var; Canımı iste kitabımı isteme :P

      Sil
    3. Ahahaha :) sevdim bu sloganı

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...