7 Mayıs 2013 Salı

TARDIS Tag



Merhaba arkadaşlar, yepyeni ve inanılmaz eğlenceli bir etkinlikle karşınızdayım *-*  Sue Moro'nun, YouTube'da başlattığı ve VampirellanınGüncesi'nin  blogunda yer verdiği Tardis Tag etkinliğine ben de katıldım. Eğer sende etkinliğe katılmak istiyorsan yapman gereken tek şey sorulara cevap vermek. Bu konuyu blogunda veya facebook profilinde işleyip linkini paylaşabilir yada cevaplarını bu gönderinin altına yazabilirsin.
Doctor Who izleyicileri Tardis'in ne olduğunu biliyorlar ama bilmeyenler için kısaca açıklamak gerekirse: 
TARDIS Time And Relative Dimension ISpace) (Türkçe: Uzay ve Zamanda Göreceli Boyut), İngiliz bilim kurgu dizisi Doctor Who'daki uzay ve zamanda herhangi bir yere gidebilen, Gallifrey adlı bir gezegende yaşayan Time Lords (Zaman Lordları) adlı tür tarafından yetiştirilen (yapılmayan, yetiştirilen) bir zaman makinesidir. Bazen adı "The Blue Box" yani "Mavi Kulübe" olarak da geçer. -Vikipedi-

Bilgilendirmeyi de yaptığıma göre sorulara geçebilirim artık

1. Durak: Geçmişe yolculuk yapıyorsun. (Hangi tarihi/eski kitabın içine yolculuk yapacaksın ve neden?)
Notre Dame de Paris/Notre Dame'ın Kamburu. Quasimodo en sevdiğim kitap karakterlerinin arasındadır. Belli bir nedeni yok aslında. Sırtını sıvazlamak, yanında olduğumu göstermek isterdim.









2. Durak: Orta Çağ’a yolculuk yapıyorsun. (Hangi fantastik kitabı ziyaret edeceksin?)

Yüzüklerin Efendisi Serisi - Ayrık Vadi. Geçtiğimiz günlerde başlattığım Görülesi Kitap Mekanları etkinliğinde adını yazmayı unuttuğuma pişman olduğum yerlerin başında geliyor. Her şeyi geride bırakıp aralarında yaşayabilirim.





3. Durak: TARDIS’i uzaya götürüyorsun. (Hangi bilim kurgu kitabını ziyaret edeceksin?)
Douglas Adams - Otostopçunun Galaksi Rehberi. Kim bu muhteşem yolculuğa çıkmak istemez ki. Douglas, adamım sen bir tanesin







4. Durak: Eve dönme vakti geldi ama TARDIS kazara alternatif bir evrene geçiş yapıyor. (Hangi distopyaya iniş yaparsın ve düzene sokmaya çalışırsın?)

Scott Westerfeld'in yarattığı Çirkinler dünyasına gidip, çirkin olduğa inandırılmış bütün o çocukları yanıma toplayıp, gerekirse zor kullanarak çirkin olmadıklarına ikna ederim. Günümüzden kalma bir kaç gençlik dergisi ikna etme konusunda yardımcı olabilir.





5. Durak: TARDIS çocuklarla dolu bir başka bir evrene geçiyor. (Hangi çocuk kitabına giderdin ve neden?)
Lewis Carroll - Alice Harikalar Diyarında. Cheshire Kedisi için :) Yanıma almadan da dönmem. Benim olmalı o. Böyle yumuştura yumuştura severim. Paşa'ya da arkadaşlık eder, durmadan sırıtır falan. Kafasını yerim  *-*



6. Durak: TARDIS sonunda bulunduğun evrene geri dönüyor ve günümüz dünyasına iniş yapıyorsun. (Hangi çağdaş/contemporary romana yolculuk yaparsın ve neden?)
V.C Andrews - Çatı | Dollanganger Serisi. Çok üzülüyorum o çocukların haline. Gider evi basar çocukları kurtarmadan dönmezdim. Gariplerim ne çektiler o analarından. Karı kapadı bunları çatıya, kendisi gezdi tozdu bu yavrular yıllarca sefaletin dibine vurdular.







Etkinliği başlatan Sue Moro'ya ve haberdar olmamı sağlayan VampirellanınGüncesi'ne çok teşekkürler. Ben çok eğlendim, umarım sizlerde benim kadar eğlenirsiniz.  

6 yorum:

  1. Herkes Yüzüklerin Efendisi'ni yazmış ehehe. :D

    YanıtlaSil
  2. Evet! Akla ilk o geliyr. = ) Herkes Orta Dünya'ya. Nüfus patlaması! = )

    YanıtlaSil
  3. Ahahaha e işe yararız biraz kestirme yolları nerede ne olduğunu biliyoruz kıyıdan kıyıdan sessizce gider yüzüğü yok eder Ayrık Vadiye geri döneriz :)

    YanıtlaSil
  4. Tam ofisten çıkıp akşam altıya kadar görüşmelerde olacağım gün de buraya dadanmam beni nasıl etkiledi bilemezsin muki =) İştahla eve dönüp yazacağım. Yanıma haritada alayım ayrık vadiye gidiyormuşuz =)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyamam can :) böyle etkinlikler olmasa küçük molalarda vermeyeceğiz desene. Cevaplarını bekliyorum :) Ayrık Vadi iyidir ya ama belli olmaz bakarsın seninle birlikte Yerdeniz'de buluruz kendimizi ^-^

      Sil
    2. Ogion ustanın kulübesinin önünde buluşalım mukicim madem =) Ah ulan dünyadan koptum tardise atlayıp gitmek vardı... ='(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...