27 Haziran 2013 Perşembe

Kitap Dostları, Kitap Tur #5 | Chloe Neill - Bir Isırık Daha | Kitap ve Yazar Tanıtımı

Merhaba millet *-*  Yepyeni  bir kitap turuyla yeniden karşınızdayız. Bu seferki konuğumuz, Chicago Vampirleri Serisi'nin üçüncü kitabı olan Bir Isırık Daha. Grupça yeni bir başlangıç yapalım dedik ve hem adımızı hem de logomuzu değiştirdik. Umarım beğenmişsinizdir.  Adımız ve logomuz değişti ama hala eskisi gibi katılımda bulunmak isteyen herkese kapımız açık. Yani bir sonraki Kitap-Tur'da bende olmak istiyorum diyorsanız Kitap Dostları Facebook Sayfası'na mesaj atmanız yeterli *-*

Şimdi gelelim 5. kitap turumuzda neler olacağına

27 Haziran Perşembe

SaklamaKabı - Kitap ve Yazar Tanıtımı
Sihirbazın Güncesi - Karakterlerle Söyleşi
Yorum Cadısı - Kitap Yorumu
Yorum Durağım - Kitap Yorumu 

28 Haziran Cuma
Yorum Cadısı - Ön Okuma
Yorum Durağım - Alıntılar 
SaklamaKabı - Kitap Yorumu
Sihirbazın Güncesi - Kitap Yorumu

"Bir Isırık Daha" kitabını kazanacak  şanslı 3 kişiden biri olma için çekilişe katılmayı unutmayın! Şimdiden bol şans ^-^


Bir Isırık Daha (Chicagoland Vampires #3)
Kategori: Roman, Fantastik, Vampir, 
Yazar: Chloe Neill (Çeviren: Zeynep Akdede)
Üretici: Optimum Kitap
Liste Fiyatı: t 18,00
Sayfa Sayısı: 336
Chicago'nun en yeni vampiri Merit, diğerleriyle iyi geçinmeyi öğreniyor. Yani, diğer doğaüstü yaratıklarla. Ülkenin diğer ucundaki şekil değiştirenler Rüzgârlı Şehirde bir toplantı düzenliyor ve evin Lider vampiri Ethan Sullivan da bir barış işaretçisi olarak onlara çok özel bir koruma tahsis ediyor: Merit. Meritin görevi hem Başkan Gabriel Keenei korumak, hem de vampirlere köstebeklik yapmak.

Merit pişman olacağını bilse de görevi kabul ediyor. Kaldı ki haksız da çıkmıyor. Birileri Gabriele saldırıyor ve Merit çok geçmeden kendini ateş hattının ortasında buluyor. Başını çevirdiği her yerde doğaüstü canlıların anlaşmazlıklarına ve yükselen tansiyona tanık oluyor.

Vampirlerle şekil değiştirenler arasında yüzyıllardır süren soğuk savaş bitecek mi? Bu savaşta, Merit ve yeşil gözlü Lideri Ethan, hem şekil değiştirenlerle başa çıkmayı hem de aşklarını kurtarmayı başarabilecekler mi? Serinin bu üçüncü kitabını okurken siz de Bir Isırık Daha isteyeceksiniz…

"Zeki, güçlü, sadık ve cesaretli bir yeni kahraman."
Jeanne C. Stein

"Bir dolu ilginç karakter ve dumanı üzerinde tüten ateşli bir aşk gerilimiyle
gerçekten çarpıcı bir bütünlük."
Tate Hallaway

Chloe Neill
Chicago Vampirleri ve Dark Elite(telif hakları konusunda bir bilgi yok) gibi çok satan serilerinin yazarı olan Neill, Amerika Bilim Kurgu ve Fantezi Yazarları birliğinin de üyesidir. Güneyde doğup, büyümüş olmasına rağmen şu anda Midwest'de yaşamaktadır.  Cadogan Evi(Chicago Vampirleri serisinde Merit'in ve diğer Cadogan Vampirleri'nin yaşadığı ev) ve St. Sophia Katedrali'ne (yazarın diğer serisi The Dark Elite'de Lily'nin gittiği yatılı okul) oldukça yakındır. Merit ve Lily'nin maceralarını yazmak dışında, yemek yapmaktan, internette güzel tarifler ve grafik tasarılar araştırmaktan, kocası ve köpekleriyle zaman geçirmekten hoşlanmaktadır. [Kaynak: www.chloeneill.com]


Neill'in yaratmış olduğu atmosferi ve karakterleri seviyorum. Tamam belki Chicago Vampirleri, türünün en özgün serisi değil ama bu onun en iyiler arasında olmasına engel değil. Ülkemizde henüz 3 kitabı olmasına rağmen, Neill yurtdışında 10. kitabı garantilemeyi başardı. Yani önümüzde daha yedi kitaplık uzun bir yol var. Çevremde ve sosyal medyada konuştuğum insanların eleştirilerine bakarak, serinin oldukça iyi bir okuyucu kitlesine sahip olduğunu söyleyebilirim. Ne yalan söyleyeyim Anita ve Sookie'nin yokluğunda ilaç gibi geliyor. Hatta Merit, yavaş yavaş favori karakterlerim arasına girmeye başladı bile. Umarım Optimum, devam kitaplarının arasını çok fazla açmaz ve okuyucuyu bekletmez. Ve yine umarım Neill'in diğer serisi The Dark Elite'de Türk okuyucusuyla buluşturur.

Chicago Vampirleri
  1. Some Girls Bite/Bazı Kızlar Isırır
  2. Friday Night Bites/Gece Isırıkları
  3. Twice Bitten/Bir Isırık Daha 
  4. Hard Bitten
  5. Drink Deep
  6. Biting Cold
  7. House Rules 
  8. Biting Bad - 6 Ağustos 2013
  9. Wild Things - 4 Şubat 2014


The Dark Elite 
1 - Firespell 
2 - Hexbound 
3 - CharmFall














Firespell (The Dark Elite #1)
 Kategori: Roman, Fantastik, Genç-Yetişkin, Büyü, Cadı
Yazar: Chloe Neill
Sayfa Sayısı: 246
Lily Parker'ın ailesi onu Chicago'daki şaşaalı bir yatılı okul olan St. Sophia's'a göndermeye karar verdiğinde Lily şoke olur.

Elit yatılı okul St. Sophia's'daki yeni kız olan Lily, etrafını aşırı-zenginler çetesiyle çevrili bulur. Yeni okulunda karşılaşacağı en kötü şeyin şımarık, bayağı ve moda bağımlısı arkadaşlarının canavarca davranışları olacağından emindir. Onlardan ve zalimce şakalarından kurtulmanın ödevlerden daha zor olduğu da bunu kanıtlar nitelikte.
Ama bütün şakaların hedefi olmasından öte, Lily bu ürkütücü binanın gölgelerinde garip sesler işitmeye ve inanılmaz şeyler görmeye başlar. Bütün binada gıcırtılar duymaktadır ve Lily izlendiğine yemin edebilir.

Lily, bu zamana kadar aklını başında tutabilmesini oda akadaşı Scout'a borçludur. Ama onun da tuhaf yanları var -Örneğin Scout, geceleri sürekli kayboluyor ve geri döndüğünde yaralı ve yorgun oluyor, ayrıca Lily'ye neler dödüğünü hiç anlatmıyor... ta ki Lily okulun altındaki mahzende bir eşek şakasına maruz kalıp hapsolana kadar. Karanlıkta kayıpken Lily yaklaşan ayak sesleri duyar, gelen kişi Scout'tır ve gerçek bir canavardan kaçmaktadır.

Scout şehri şeytanlardan, vampirlerden ve kendi büyülerinden yozlaşmış büyücüler olan Orakçı'lardan korumaya yemin etmiş sihirli yetenekleri olan bir asi ergen grubuna üyedir. Lily çok yardım etmek istese de güçleri olmadığından bu onun için çok tehlikelidir - özellikle de içindeki ateşbüyüsüne karşı mücadele ederken... (Çeviri için Sihirbazın Güncesi'ne çok teşekkürler)


a Rafflecopter giveaway

Katkılarından Dolayı Optimum Kitap'a Çok Teşekkür Ederiz

8 yorum:

  1. Diğer vampir kitaplarından farklı gözüküyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seriye dair herşey tam olarak oturmuş değil ama Sookie'yi seviyorsan Merit'ide seversin :D

      Sil
  2. çekilişe katılmak istiyorum

    YanıtlaSil
  3. Bu Firespell iyi duruyor. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bende beğendim :D umarım birileri telif hakkını almıştır

      Sil
  4. Kitap için çok teşekkürler çok mutlu oldum :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...