28 Haziran 2013 Cuma

Kitap Dostları, Kitap Tur #5 | Chloe Neill - Bir Isırık Daha | Kitap Yorumu

Bir Isırık Daha (Chicagoland Vampires #3)
Kategori: Roman, Fantastik, Vampir, 
Yazar: Chloe Neill (Çeviren: Zeynep Akdede)
Üretici: Optimum Kitap
Liste Fiyatı: t 18,00
Sayfa Sayısı: 336
Chicago'nun en yeni vampiri Merit, diğerleriyle iyi geçinmeyi öğreniyor. Yani, diğer doğaüstü yaratıklarla. Ülkenin diğer ucundaki şekil değiştirenler Rüzgârlı Şehirde bir toplantı düzenliyor ve evin Lider vampiri Ethan Sullivan da bir barış işaretçisi olarak onlara çok özel bir koruma tahsis ediyor: Merit. Meritin görevi hem Başkan Gabriel Keenei korumak, hem de vampirlere köstebeklik yapmak.

Merit pişman olacağını bilse de görevi kabul ediyor. Kaldı ki haksız da çıkmıyor. Birileri Gabriele saldırıyor ve Merit çok geçmeden kendini ateş hattının ortasında buluyor. Başını çevirdiği her yerde doğaüstü canlıların anlaşmazlıklarına ve yükselen tansiyona tanık oluyor.

Vampirlerle şekil değiştirenler arasında yüzyıllardır süren soğuk savaş bitecek mi? Bu savaşta, Merit ve yeşil gözlü Lideri Ethan, hem şekil değiştirenlerle başa çıkmayı hem de aşklarını kurtarmayı başarabilecekler mi? Serinin bu üçüncü kitabını okurken siz de Bir Isırık Daha isteyeceksiniz…

"Zeki, güçlü, sadık ve cesaretli bir yeni kahraman."
Jeanne C. Stein

"Bir dolu ilginç karakter ve dumanı üzerinde tüten ateşli bir aşk gerilimiyle
gerçekten çarpıcı bir bütünlük."
Tate Hallaway

Kitap Dostları'yla 5. Kitap Turu'nun ikinci gününe hoşgeldiniz *-* Aramıza yeni katılan ve ilk gün neler olduğunu kaçıranlar için tur takvimimiz şöyle. Bir Isırık Daha kitabını kazanacak şanslı 3 kişiden biri olmak için Tıklayınız

27 Haziran Perşembe
SaklamaKabı - Kitap ve Yazar Tanıtımı
Sihirbazın Güncesi - Karakterlerle Söyleşi
Yorum Cadısı - Kitap Yorumu
Yorum Durağım - Kitap Yorumu


28 Haziran Cuma
Yorum Cadısı - Ön Okuma
Yorum Durağım - Alıntılar 
SaklamaKabı - Kitap Yorumu
Sihirbazın Güncesi - Kitap Yorumu 


Şunu hatırlatmam gerekiyor ki Bir Isırık Daha, Chicago Vampirleri Serisi'nin 3. kitabı. Yani eğer ilk iki kitabı okumadıysanız, ilk kitaplara dair spoiler alma olasılığınız çok fazla. Ben baştan uyarayım da sonra bir problem olmasın :)

Blogu takip edenler bilirler, ilk kitap Bir Isırık Daha gayet iyiydi. Özellikle şu son dönemde Sookie hasretim tavana vurmuşken, ilaç gibi geldi diyebilirim. İkinci kitap Gece Isırıkları ise ortalamanın altında kaldı. Seriyi okuyan kişilerin yorumlarına şöyle bir baktığımda kitabın, genel anlamda kimseyi tatmin edemediğini gördüm. Üçüncü kitap Bir Isırık Daha ise, Şekil Değiştirenlerin de sahneye çıkmasıyla birlikte vuuuhuu bebeğim *-* Serinin en iyi kitabıydı! 

İlk kitaplardaki bütün o karakterlere alışma evresini de geride bıraktığımız için, kitaba odaklanmak çok daha kolay oldu. Celina ve onun hain planlarını hatırlıyorsunuzdur. Bildiğiniz gibi vampirler büyük bir savaşın eşiğindeler. Ve eğer gerekli önlemler alınmazsa sadece vampirler değil bütün doğa-üstü varlıklar da bu savaştan nasibini alacak.

Hatırlayacağınız üzere ikinci kitabın sonunda Gabriel ve grubu büyük bir toplantı yapmak için Chicago'ya gelmişlerdi. İşin aslı yaklaşan savaş hakkında Şekil Değiştirenlerin ne yapacağını merak edenlerden biri de bendim. Vampir ve Şekil Değiştirenlerin işlendiği her kitapta olduğu gibi bunda da iki tür arasında büyük düşmanlıklar var. Çünkü, Şekil Değiştirenler yaşanan bütün büyük savaşlarda vampirleri yalnız bırakıp, kaçmışlar. Gerçi bu sefer Şekil Değiştirenlerin yönetiminde Gabriel gibi yenilikçi biri var ama yine de, ne yapılması yönünde bir oylama yapılması gerekli. Bu oylamaya göre, ya yine kaçıp gidecekler ya da vampirlerle sırt sırta verip aynı düşmana karşı birlikte savaşacaklar. Şekil Değiştirenlerin çoğu vampir meselelerine elini sürmek istemiyor. Onları ikna etmek göründüğü gibi kolay değil, Gerilim had safhada. Peki tansiyonu düşürecek kişi kim? Tabi ki Merit.

Merit, Merit, Merit... Her geçen kitapta daha fazla seviyorum bu kızı. Serinin başından bu yana bir rahat görmedi garibim. Nerede bir problem, orada Merit. Neyse ki artık çok daha kendinden emin ve çok daha güçlü. Hem artık öyle Morgan-Ethan-Merit üçlüsü yok. Ethan ve Merit ilişkisi var *-* Zaten olması gereken de bu değil miydi? Şimdi ben ilişkisi var dedim ama siz yine öyle çok heveslenmeyin. Kitabın yarısından çoğunu Ethan'a sinir olarak geçirdim. Arkadaşlarımın yorumlarını okuduğunuzda da göreceksiniz zaten, ana gündemimiz Ethan'a nasıl daha iyi işkence edebiliriz oldu. Pis herif.

Bir Isırık Daha'nın sevdiğim bir diğer yönü ise yüksek temposu oldu. Yeni bir türle karşılaştık, yeni insanlar, yeni karakterler eklendi hikayeye ama Neill bu sefer bütün o bilgileri kurguya yedirerek sunmuş önümüze. Yeni öyle Gece Isırıkları'nda olduğu gibi monoton bir atmosfer yok. Bir yanda Ethan ve Merit arasında yaşananlar, diğer yanda Şekil Değiştirenlere yönelik suikastlar derken hikaye su gibi akıp gidiyor. Özellikle o son 60 sayfa ne ara okunup bitti hiç anlamadım. Çok büyük sürprizler var

Seri, her yeni kitapla birlikte çok daha iyi olma yolunda ilerliyor. Bazı ufak tefek aksaklıkları var tabi ama henüz yolun başındayız. Unutmayın önümüzde daha yedi kitaplık bir yol var. Umarım Optimum, okuyucuları fazla bekletmez ve yine umarım ki kapak görsellerine biraz daha dikkat eder. Kitabın kapağına bakıp ona göre alan biri değilim ama sevdiği kitapların, kapak görsellerini daha güzel görmek isteyenlerdenim. Hem sadece ben değil, seriyi okuyan herkesin ortak düşüncesi bu yönde. Ben eminim ki 4. kitaptan sonra bu sorunda çözülmüş olur. Yeni bir kitap yorumunda görüşünceye kadar hoşçakalın
 Katkılarından Dolayı Optimum Kitap'a Çok Teşekkürler

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık bro,çok güzel bir yorum olmuş. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...