10 Ocak 2013 Perşembe

Laurell K. Hamilton - Günah Pazarı/Skin Trade Yorumu

Günah Pazarı
Kategori: Roman - Günümüz
Yazar: Laurell K. Hamilton(Çeviren:Selim Yeniçeri)
Orjinal Adı/Seri Adı: Skin Trade/Anita Blake,Vampire Hunter#17
Üretici: Artemis Yayınları
Liste Fiyatı: t 28,00
Sayfa Sayısı: 740
DAHA ÖNCE ÇOK HEDİYE ALDIM. AMA KESİK BİR İNSAN BAŞI, BENİM İÇİN BİLE BİR İLKTİ... Adım Anita Blake. Ülkenin bütün yasal vampir avcıları arasında öldürme rekoru bende! Yalnız, aynı başarıyı özel hayatımda gösterdiğimi söyleyemeyeceğim. Kimse canavarlarla yatan bir kadına güvenmez ne de olsa. Neyse. Uzatmayayım. Vampir bir seri katil, bana Las Vegastan postayla kesik bir baş gönderdiğinde, Günahlar Şehrinin yetkililerini uyarmam gerektiğini anlamıştım. Durum düşündüğümden daha kötüydü. Çok sayıda polis memuru ve bir vampir avcısı doğaüstü yöntemlerle öldürülmüştü. Las Vegasa ulaştığımda üç federal ajan daha bana katıldı. Bu iyi bir şeydi çünkü bu kadar güçlü ve tehlikeli bir katili avlarken her türlü desteğe ihtiyacım olacaktı!
Günah Pazarı, Paşa’nın bütün tahriklerine,kendini sevdirip beni okumaktan alıkoyma çabalarına rağmen bitti. Artemis’in serinin yeni kitaplarını ne zaman çıkaracağı belirsiz olduğundan elimden geldiğince yavaş, keyfine vara vara okudum. Baştan söyleyeyim Günah Pazarı, serinin 17. kitabı olup daha önce Anita okumayanlar için spoiler içermektedir.
   
Jean Claude, Micah, Nathaniel, Asher yada Richard hayranları için tatmin edici olmayabilir ama benim gibi Anita-Edward birlikteliğinden hoşlananlar için beklentileri fazlasıyla karşılayan bir kitap. Kemerlerinizi bağlayın çünkü çivi gibi sert, bol aksiyonlu, bol sürprizli bir macera sizi bekliyor
.
Vittorio’yu Şeytani Düşler’den hatırlarsınız hani şu hedefi striptizciler ve fahişeler olan seri katil. Üstelik yaşlı ve üstat vampirlerden biri. Şeytani Düşler’in sonunda Anita, SWAT ekibinin liderine Vittorio’nun ölmediğini söylemiş ama ona inanmamışlardı. İşte o Vittorio gerçekten hayatta üstelik Anita’yı Vegas’a çağırmak için minik bir hediye yollamış.

Yollanan kesik baş ve SWAT ekibi için olay yerinde bırakılmış Cellat’ı isteyen not Anita’nın apar topar Vegas’a gitmesine sebep olur. Bu kitapta Edward, Bernardo ve Olaf Anita’ya eşlik ediyor.(Harlequin’de Anita ve Olaf’ın insan hizmetkarın kalbini birlikte söktükleri zaman yaşadıkları o duygusal andan sonra Olaf neler yapacak diye merak ediyordum bu karşılaşma mükemmel oldu.)
   
Şehrin Efendisi olan ilişkisi ve likantroplarla olan yakınlığı diğer insanların Anita ile ilgili önyargılı düşünmesine sebep olmuş durumda. O kadar ki bu durum Vegas’a iner inmez sorguya tutulmasına, SWAT ekibi tarafından yeterlilik testine tabi tutulmasına sebep oluyor.
(Bu ekipteki adamlardan bazılarını serinin gelecek kitaplarında görebileceğimizi düşünüyorum çünkü birçoğunun mükemmel psişik yetenekleri var.)
   
Olayların şüphelileri Vittorio’nun gündüz hizmetkarları, likantroplar, vampirler, Şehir Efendisi Max’ın eşi Bibiana ve yerel kaplan-adamlar arasında sürekli değişirken kitabın sonunda Laurell bizi yine şaşırtıyor.Toplamda iki gün içinde geçen bir macera olsa da o iki günün her saniyesini dolu dizgin yaşıyorsunuz ve bu sizi asla sıkmıyor. Sadece Vittorio ve cinayetler üzerine kurulu bir kitap olmadığını söyleyebilirim. Karanlıklar Anası  ile ilgili birçok şey ortaya çıkıyor. Anita’nın içindeki kaplanlar, kaplan ırkları ve onların gizemleri, kaplanların neden bu kadar önemli olduğu, Anita’nın ardeur üstündeki kontrolü, Belle Morte’dan birkaç tüyo, öfkeden beslenebilme gibi birçok merak edilen şey cevaplanıyor.

Ayrıca karakterler üzerinde büyük değişimler olmuş. Beni en çok şaşırtan Edward’ın yani namı diğer Ölüm’ün daha bir aile babası rolü üstlenip az riskli işlerde çalışması oldu. Serinin başından bu yana kendini  her daim daha riskli, daha tehlikeli işlerle sınayan Ölüm’ün bu soft hali beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Bernardo Benekli At(Lütfen özel adları tercüme etmeyelim) diğerlerine göre pasif kaldı. Edward ve Anita'nın ona daha az güvenmesi ve Bernardo'nun dikkat çekme çabaları biraz sıktı. Olaf'ın Anita’ya olan düşkünlüğü, sahiplenme çabaları ve birini öldürmeden onunla birlikte olabilme sinyallerini vermesi Edward’tan sonra ikinci bir şok oldu.Anita’nın ardeur beslemesi için daha az sızlanması, duygusuz sevişme konusunda ilerlemesi iyi oldu. Daha fazla erkek arkadaş istememesine rağmen Vegas sonunda iki tam bir muhtemel çocuğu kaptı yine.Erkek arkadaş demişken kitabın en vurucu kısımlarından biride Requem’in , Anita’dan vazgeçmesi oldu. Bir yandan bu olaya sinir olsamda adamın sadece onu sevecek birisiyle birlikte olma isteğini olgunlukla karşıladım. Sonrasında Vittorio tarafından esir alınıp işkence gördüğü bölümler nefes kesiciydi.

Kitapla ilgili anlatacağım daha birçok şey var ama spoiler vermeden yada belli şeyleri aydınlatmadan ilerleyemem. Karanlığın Anası ve Gündüz Babası (?) arasındaki ilişki, yerel kaplanadamların ve Vittorio’nun akıbeti hakkında  daha çok şey öğrenmek için en kısa zamanda alın ve okuyun. Henüz seriye başlamadıysanız çok şey kaybediyorsunuz






3 yorum:

  1. ben Suçlu Zevkleri okudum pek sevmiştim. hayran oldum Anita'ya. sonra bıraktım, kaç kitap ya. ama devam edeceğim yakında. kritik başarılı olmuş ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğun için teşekkürler Sycorox. Anita okuduğum kadın karakterler arasında açık ara farkla öndedir benim için.İlk kitabı beğendiysen geri kalan kitapları daha çok seveceksin. seriye kesinlikle devam etmelisin. Millet yurtdışında 23. kitabı bekliyor bizde 17. kitap yeni çıktı Anita ile ilgili tek kötü kısım onu beklemek sanırım Artemis'ten daha hızlı olmalarını bekliyoruz ama şimdilik pek bir gelişme yok belki 18. ve 19. kitap birlikte çıkar.

      Sil
  2. anitam çok özlemişimm onu yaa bulamıyorum ki alıyim 17.kitabı
    Requem .s.s. gitmesin yha neden .s.s.
    bu arada favori karakterlerim:Nathaniel,Micah,Damian,Asher,Richard,Jean Claude :D :D aslında hepsi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...