10 Şubat 2013 Pazar

P.C + Kristin Cast - Saklanmış/Hidden Yorumu


Saklanmış (House Of Night #10) 
           Okuoku Goodreads
Kategori: Roman, Fantastik, Genç-Yetişkin
Yazar: P.C Cast + Kristin Cast (Çeviren: Sevinç Seyla Tezcan)
Üretici: Pegasus Yayıncılık
Liste Fiyatı: t 23,50
Sayfa Sayısı: 416


Işığın Olduğu Yerde Karanlık Saklanamaz

Sonunda Zoey isteğini elde etmiş ve Vampir Yüksek Konseyi, Neferet'in gerçek yüzünü görmüştür. Bu sayede Zoey ve çemberi kendilerini ve çok sevdikleri okullarını her geçen gün biraz daha güçlenen Karanlıktan korumak için yardım almaya başlamıştır. Güvensizlik tohumlarının filizlendiği ve Karanlığın karmaşa yarattığı Gece Evi'nde herkesin birlik olması gerekmektedir ama bu, son derece zor görünmektedir...

Gerilim gittikçe artarken Zoey ve çemberi Karanlığın galip gelmesini çok geç olmadan engelleyebilecek midir?

Gece Evi'nde kaos ve karmaşa artıyor...
Keyifle ve oldukça severek başladığım bir serinin bu hallere düşeceğini, beni bu kadar sıkacağını bilseydim inanın hiç başlamazdım. Peki  neden devam ediyorsun derseniz ? Bendeki de takıntı. Birde sonunu merak ediyorum. Çoğu kişi çoktan bıraktı seriyi ben Çaylak El Kitabını bile edindim. Yapamıyorum, başladığım seriyi yarım bırakamıyorum. Yine de hakkını vermek lazım bir önceki kitap Kader'le toparlanma yoluna girmişti. Saklanmış ile yeniden gelecek vaat ediyor.
En başta olaylar ne kadar güzeldi. Gece Okulu, dersler, arkadaşlıklar, yeni bir vampir türü, Nyx, farklı bir felsefe. Hem yeniye duyulan bir merak vardı hemde Zoey ile Neferet arasındaki iyi - kötü savaşının verdiği heyecan. Sonra bir durağanlık geldi çöreklendi kaldı. Hikaye tutmadı, yeni karakterler geldi, olaylar farklı karakterlerden aktarıldı, iyiler kötü kötüler iyi oldu onca şey denendi ama pek olmadı.

Saklanmış'a gelirsek; genel olarak iyiydi. Tamam öyle buram buram aksiyon, nefes kesici maceralar yok ama kesinlikle durgun değil. Sonunda Neferet'in maskesi düştü. Yüksek Konsey tarafından rahibelik vasfı elinden alındı ve sürüldü. Bu değişim okulda önce tedirginliğe sebep olsa da üstünde çok durulmadı.  Karanlık ve Işık arasındaki savaş devam ederken her iki taraftada büyük değişimler oluyor. Shaunee'nin ikizliği bozması ile ne kadar fena biri olduğunu anladığımız Erin beni en çok hayal kırıklığına uğratan karakter oldu. Kırmızı olarak işaretlenen ilk çaylak Shaylin, Nyx vergisi yetenekleri ile kendine sağlam bir yer ediniyor. Eric ile yakınlaşmalarını sevdim. Aurox'un kendini keşfetme ve içindeki canavarı ehlileştime çabaları, Kalona'nın tarafını belirlemesi, Kalona ve Nyx arasında yaşananlar, Damien'in yeni bir sayfa açması ve Lenobia ile Travis birlikteliği güzel gelişmelerden. Sylvia Redbird'ün kaçırıldığı bölümler ve onu kurtarma girişimleri oldukça heyecanlıydı. 

Bence bundan sonra çok daha heyecanlı ve farklı bir Gece Evi serisi okuyacağız. Kalona ile Erebus arasındaki diyaloglar bunun sinyallerini veriyor gibi. Serinin gidişatından umutluyum. Hatta Lenobia'nın geçmişini merak ettiğim için Lenobia's Vow'u kesinlikle alırım.

4 yorum:

  1. Benimde sonu nasıl olacak diye bırakamadığım bir seri. Özellikle ilk kitaplarda önceki olaylara çok fazla duruyordu. Ama hala saklanmışa başlamadım sanırım biraz tadını yitirdiğinden.

    YanıtlaSil
  2. Bekletmekten zarar gelmez tabi ama dedigim gibi umut var :)

    YanıtlaSil
  3. Eren seni hala umutlu goruyorum bu serinin yeniden heyecanlanacagına dair. :) Ben de sizler gibi okumaya devam ediyorum ama yani herhalde hic bir kitabi acaba neden hala okuyoum diyerek devam etmiyorumdur. :) Ancak aynen bende seri olması ve bırakamama takıntım nedeniyle devam ediyorum zaten bizler omlasak belki de seriyi satmamasından dolayı bitirecekler ama bizler sayesinde okuyucu var ;) tabi yazmaya devam ediyorlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer farklı birşey düşünüp gidisati farklı boyutlara tasimazlarsa beklentim büyük. Seriyi biz okumasakta sirf reklamlarindan kazanacaklari icin bile devam ettirirler ya :) gözüne gözüne sokuyorlar reklami.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...