6 Nisan 2013 Cumartesi

Kelly Keaton - Beautiful Evil/Güzel Şeytan İncelemesi

Güzel Şeytan (Gods & Monsters #2)
D&RGoodreads
Kategori: Roman, Fantastik, Genç-Yetişkin
Yazar: Kelly Keaton (Çeviren: Deniz Koç Pala
Üretici: DEX
Liste Fiyatı: t 17,00
Sayfa Sayısı: 248
Vazgeçilmez bir güç.
Kazanılması gereken bir savaş.

Karanlıgın Kızının sonundaki korkunç mezarlık savaşından sonra Ari ve arkadasları neyle karsı karsıya olduklarının farkındalar. Arinin basında Medusa laneti var ve bir gün dönüsecegi sey kabuslarına giriyor. Daha da kötüsü, tanrıça Athena küçük Violetı kaçırdı ve simdi Ariyi yok etmekle tehdit ediyor.

Ari, gözlerini ayıramadıgı Sebastian ile birlikte Athena hakkında ögrenebilecegi kadar çok sey ögrenmenin ve Violetı kurtarmanın pesinde. Fakat iyilikle kötülügün savası düsündügünden çok daha büyük çapta. Bugüne dek hayal bile edemedigi kadar dehsetengiz bir dünyaya çekiliyor yavas yavas.

Karanlıgın Kızı ikinci kitapla devam ediyor. Bir kez daha mitoloji ve kötülük, bugünkünden çok farklı bir New Orleansta kol gezmeye devam ediyor.
Güzel Şeytan keyifle okundu ve bitti. Geçenlerde bloglar arasında yapılan bir etkinlik vardı görmüşsünüzdür "ne yazsa okurum dediğiniz yazarlar kimlerdir" diye hah işte Kelly Keaton benim listemde kendine yer edinmeyi başardı. Sıkmadan, bunaltmadan, her şeyi tam kıvamında harmanlayıp okuyucuyu tatmin ederken bir sonraki kitap için meraklandırmayı başarıyor. Yazar, okuyucunun aklına kurdu atıyor ve köşesine çekiliyor. Serinin iki kitabı da elimde olduğumdan ilk kitapla arasını çok açmadım ama şimdi bekle babam bekle. Merakımı gidermek için, az buçuk ingilizcemle yeni kitapların ön okumalarına bakarım ama 3. kitap Eylül'de çıkıyor abi. Anlayacağınız ön okuması da yok. Gerçi DEX bizi fazla bekletmez ama yine de Ari'ye kavuşmak için daha çok zaman var.

İlk kitaptan sonra serinin geleceği için büyük umutlar beslemeye başlamıştım, bu kitapla birlikte beklentilerim biraz daha yükseldi. Yazar, 3. kitap için küçük tüyolar verdi zaten. Aksiyonu, heyecanı, bilinmeyeni bol, soluksuz bir macera bizleri bekliyor. Ama iyisi mi biz onu şimdilik bir kenara bırakalım gelelim Güzel Şeytan'a.

Macera bıraktığımız yerden hız kesmeden devam ediyor. İlk kitabın sonunda yaşanan mezarlık savaşı unutulacak gibi değildi. Her ne kadar mitolojiyi az çok bilen herkes Ari'nin lanetinin ne olduğunu daha en başta anlamış olsa da, onun aslında gorgon (bkz.medusa-bakanı taş eden, yılan saçlı hatun) olduğu resmen ortaya çıkmıştı hatırlarsanız. Bu durum Novem ve New 2'nin geleceği için oldukça önemli. Sonuçta Ari gibi büyük bir gücü Athena'ya teslim etmek intihar etmekten farksız. Kadın psikopat, ne zaman ne yapacağının ve verdiği sözlerin doğruluğu bilinmez. Ayrıca Ari'de başına bu laneti saran kişi için çalışmaktansa ölmeyi yeğler. Hem düşününce kızın güçlerini keşfetmesini sağlayıp gücünde ustalaştırdıktan sonra onu Athena'yı yok etmek için kullanma ihtimali de var. İşte bu yüzden Novem, Ari'ye New 2'nin her türlü olanağından yararlanma imkanı sunuyor.

Her ne kadar Novem onu kanatları altına alıp her türlü imkanı sağlasa da Ari için hayat hiçte kolay değil. Hatırlayın bir önceki kitabın sonunda babasının kim olduğu ortaya çıkmıştı. Hatta Ari eğer en başta doğru kararı vermiş olsaydı kimliğini bilmese de babası şu anda Athena'nın elinde tutsak olmayacaktı. Ayrıca mezarlık savaşından sonra Athena Violet'ide esir olarak yanında götürmüştü. Babası ve Violet, o psikopat hatunun elinde tutsakken gülüp eğlenmek hayli zor. Çünkü Ari biliyor ki Athena onu ele geçirmek için ikisine de acımasızca şeyler yapabilir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi Sebastian ile araları açık. Mezarlık savaşında ileride nasıl bir ucubeye dönüşeceği ortaya çıktığından beri Ari'ye yaklaşımı bir garip. Ari, Bahçeli Evler(Garden Mahallesi)'deki evde Crank, Dub, Henri ve Sebastian'la birlikte yaşamaya devam ediyor ama huzursuz. Babasını ve Violet'i kurtarmadan normal hayatına dönmesi imkansız ama olay sadece onunla bitmiyor. Ari'nin Athena'dan ve üzerindeki lanetten kurtulması lazım. 

Novem'in sağladığı imkanlardan biri de sadece aile liderlerinin kullanmaya yetkisi olduğu gizli kütüphane. Ari, burada bulunan bilgileri kullanarak Athena'nın zayıf yönlerini, nasıl yenebileceğini, bu büyük Tanrılar Savaşı'nın nedenlerini, kendisi gibi lanetli olupta bunlardan kurtulabilen var mı araştırmaya başlıyor. Kütüphanenin içerisinde oldukça geçmişe dayanan bilgiler var sadece kitaplarla sınırlı değil. Taş tabletlere işlenmiş bilgilere kadar her şey var. Aradığı bilgileri bulması uzun sürse de bu süre içinde Sebastian ile aralarını toparlamalarını, içince bulunan gücü kontrol etmek ve yönetmek için aldığı savaş eğitimini okuyoruz.

Lanetten kurtulma olayı muallakta olsa da babasını ve Violet'i Athena'dan kurtarmanın bir yolu var aslında. Bu kadın nerede yaşıyor? Olimpos'taki tapınağında. Tutsaklarını da yanında tutacaktır tabi. Eğer gizlice Olimpos'a gidebilirse, bir ihtimal Violet'le babasını kurtarabilir. Ari'nin kütüphanede bulduğu bilgilere göre, vakti zamanında Athena'nın müridi olmak, tapınağında ibadet etmek isteyen kadınlar bir takım sembolleri kullanarak Olimpos'a açılan geçitler yaratıp bunlar sayesinde Athena'nın tapınağına gidebiliyorlarmış. Semboller kütüphanede var, Kadın olma koşulu tamam, o zaman açıl susam açıl ^-^ Hı-hı kolaydı o öyle. Geçidi açan sembolleri alelade bir boyayla falan çizemezsin, o zaman her önüne gelen tapınağa girebilir. Semboller Athena'nın kanıyla çizilirse geçit açılır. Yani ihtiyaçları olan tek şey Athena'nın kanı. Psikopat bir tanrıçadan kan almak öyle çok zor olmasa gerek.

Güzel Şeytan, New 2 de olduğu kadar Olimpos'tada geçen bir roman. Maceranın bu bölümünde New 2'nin başı boş bırakılmış kısımlarında yaşayan yeni türlerle ve yeni karakterlerle tanışıp, tanıdığımızı sandığımız karakterlerin bilmediğimiz yönlerini öğreniyoruz. Temposu hiç düşmüyor. Özellikle sonlara doğru okuyucuda yaşattığı iki büyük şok bir süre okumaya odaklanmanızı engelliyor diyebilirim. Sonunda yaşananlar 3. kitap için heyecanlandırırken Gorgon kardeşler hakkında daha çok bilgi sahibi olma isteği uyandırıyor. Çözeceğim seni Violet, aklıma takıldın bir kere. Sırrın nedir? Kimsin sen?
Serinin 3. Kitabı The Wicked Within


5 yorum:

  1. ehehe beğeneceğini biliyordum. :)

    YanıtlaSil
  2. 4 tane okundu bitti mi? 48 tane daha var Eren!! :D Şimdi Soğuk Öpücüğü oku. :( :D

    YanıtlaSil
  3. Cook mukemmel bir kitap bayildimm ve merk icinde okudumm hic bir bolumunde sklmdmm ve 3. Kitabini merakla bekliyorummm. :-)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...