24 Nisan 2013 Çarşamba

Jamie McGuire - Beautiful Disaster/Tatlı Bela İncelemesi


Tatlı Bela (Beautiful #1)
İlknoktaGoodreads
Kategori: Roman, Aşk, Yeni-Yetişkin
Yazar: Jamie McGuire (Çeviren: Boran Evren
Üretici: Yabancı Yayınları
Liste Fiyatı: t 25,00
Sayfa Sayısı: 424
Abby Abernathy karanlık geçmişiyle arasına mesafe koymuş olan, alkol kullanmayan, küfür bile etmeyen kendi halinde bir kız, fakat hayatını dövüşerek kazanan ve vücudu dövmelerle kaplı yakışıklı Travis Maddox onun hayatını değiştireceğe benziyor.

İyi kız ve kötü çocuk… Bu birliktelik bir aşkın mı habercisi yoksa bir felaketin mi?

Tatlı Bela sadece bir “bestseller” değil, uluslararası bir fenomen. Yayımlandığı günden beri tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu kitabı okumayan kalmayacak.
Tatlı Bela keyifle okundu ve bitti. Fantastik kitapları saymazsak uzun zamandır bu kadar yoğun işlenmiş bir aşk hikayesi okumamıştım. İyi geldi gelmesine ona sözüm yok ama arkadaş bir kitap okuyucusunu bu kadar mı çileden çıkarır. Kitaba başlamadan önce tereddütlerim vardı. Daha yayın haklarının alındığı duyulduğu an patladı Tatlı Bela. Bir anda herkes onu konuşur oldu. Kime bir şey sorsam "o değilde Tatlı Bela'yı duydun mu oğlum? Muhteşem bir şey" demeye başladı. Bu kadar çok konuşulan, merak edilen bir kitaba neden tereddüt beslersin diye sorarsanız, abi bu yorumlar hep kızlardan geldi ya *-* Bir Travis'tir aldı başını gitti. Bad-boy'luğu yeniden yazdırdı, bütün kızları tavladı. Durum böyle olunca acaba bayanlara yönelik bir kitap mı diye düşünmeden edemedim. Daha sonra Ütopik Kızlar kitabı turladı. Turu yakından takip ettim, kitaba dair bütün yorumları, bilgileri ezberledim. Her yeni gönderide merakım ve okuma isteğim daha da arttı, Yabancı Yayınları'da beni kırmayıp incelemem için kitabı yollayınca işte karşınızdayım.

Abby, geçmişinden kaçıp yeni bir başlangıç yapmak isteyen genç bir kız. Travis, hayatını dövüşerek kazanan, agresif ve çapkın bir karakter. Kader onları bir araya getirir, çapkın çocuk aşık olur, cici kız ben senin bildiğin kızlardan değilim der. Okuldaki bütün kızlar ve fazlası Travis için yanarken Abby'im bebeğim koyar tavrını *-* Tanıtımda geçen cici kız ve bu ben senin bildiğin kızlardan değilim tamam mı tavrını gördükten sonra aklınızda oluşan o bayık, içi geçmiş kız modeli varya silin atın onu. Gayet iyi bir kız aslında. Güzel, zeki, mantıklı biri. Her ne kadar kitapta Abby'nin geçmişini çok irdelemeseler de kötü bir aile yapısı olduğunu, babasından çok çektiğini biliyoruz. Geçmişini bırakıp gelmiş sonuçta. Siz olsanız bütün o sorunlardan sonra Travis gibi serseri kılıklı bir adama tavrınız nasıl olur? Tabi sonra bu tavır yıkıldı, bunlar önce arkadaş oldu, sonra bir iddiaya girdiler ve neler oldu neler *-*

Aşkı bu kadar doruklarda yaşayınca, kişilerin birbirlerini yıpratmamaları işten değil.  Travis ve Abby birbirlerini yıpratmaları yetmiyormuş gibi etraflarına da zarar veriyorlar.  İki tarafında bazı sorunları var. Travis, aşırı korumacı, agresif, e hayatını dövüşerek kazanıyor dolayısıyla bir olayla karşılaştığında ilk başvurduğu şey kaba kuvvet. Tamam çok sevimli, sevdiği kişilere karşı aşırı iyi ama baktığın zaman korkutucu bir tip. Ben sevdim mi? Kesinlikle. Ama beni bile hayrete düşürdü. Hele ki Las Vegas'ta yaşanan o olaydan sonra sinirden kitabı kapatıp bir süre başka işlerle meşgul oldum.

Abby apayrı bir alem. Cici kız falan değil, bayağı bayağı seni beni cepten çıkarır. Dediğim gibi feleğin çemberinden geçmiş. Aslına bakarsan Travis'ten daha bad-boy, bırakıp geldiği hayatta onun yaşadıklarının çok daha beterlerini yaşamış. Abby'nin geçmişiyle ilgili daha çok şey okumak isterdim. Bazen kendisini mi Travis'ten koruyor yoksa Travis'imi kendisinden koruyor diye düşünmedim değil.

Kitaptaki bütün karakterleri ve olayların yaşandığı mekanları sevdim. America ile Abby arasındaki dostluğu ve America'nın Abby için yaptığı fedakarlığı kıskanmadım değil. Ayrıca America'nın kriz anında soğukkanlı kalabilme yeteneği, nerede ne yapacağını bilmesi, sessiz kalmanın yeri geldiğinde en güzel teselli olduğunun farkında olması onu sevmemi sağladı. America ve Shepley birlikteliği olmasa kitapta bir şey hep eksik kalırdı. Travis'in ailesi ve o evde geçen bölümler harikaydı. Bayıldığım karakterler olmasa da Parker ve Megan'ın bu ilişkinin olgunlaşmasında büyük rolleri olduğunu inkar edemeyiz.

Tatlı Bela bir seri kitabı gibi dursa da, ikinci kitap olayların Travis ağzından aktarılmış hali. Travis'i daha yakından tanıyacağız, ayrı kaldıkları zamanlarda neler olmuş onları öğreneceğiz. Sonuç olarak ilişkilerinin halini biliyoruz ama yinede okumak için sabırsızlanıyorum. İlerleyen zamanlarda Abby'nin geçmişinin anlatıldığı yeni bir kitap gelir mi bilmiyorum ama o konu biraz havada kaldığı için yazılırsa okumayı isterim.

Son olarak, incelemem için Tatlı Belay'ı  yollayan Yabancı Yayınları'na çok teşekkür ederim



10 yorum:

  1. ŞÜKÜR! Sıkılmadan okuyabildiğim bir Tatlı Bela yazısı. Abi tüm bayan bloggerlar çocuktan bahsediyorlar sadece......... Abby! :333 ben de okuyacağım uleyn! Hırçın kızlar. :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha :)) beğenmene sevindim Mertcan bence de okumalısın. Bayanların Travisten bahsetmesi için sebepleri var ama nedir bu Abby'e beslenen düşmanlık ;) kız gayet iyi hatta pokerde muhteşem

      Sil
    2. Aynen, kıskanıyorlar Eren kıskanıyorlar! :D :D

      Sil
    3. Yoo kıskanmıyoruz arkadaş :P
      Ama okuyan bilir ne istediğini bilen bi kız mıydı tamam haklı sebepleri var ama yani bi erkekle aynı yatakta uyuyup biz arkadaşız deyip başkasıyla çıktı nasıl bir genişliktir bu nasıl bir kendini bilmezliktir :P
      Tamam neyse ben gidiyorum doldum taşıyorum bu konuda :d

      Sil
    4. :)) aslında herkesin haklı olduğu bir yan var ama iddianın sebep olduğu bir şeydi o ya :D

      Sil
    5. Tabi tabi istemem yan cebime koy oldu bu biraz :D

      Sil
  2. Ahah! Mertcan'ın dediğini demiştim ben de hatırlıyor musun? Sırf abaza kız yorumlarından gına geldiğinden senin yorumunu hevesle bekledim. Beğendiğine göre okunabilir o halde ;)

    YanıtlaSil
  3. Heeeeeh sonunda doğru düzgün bi yorum gördüm! Ben de kızım ama bu Travis aşağı Travis yukarı olayı beni çok sıktı hatta kitabı almak ile almamak arasında kararsız kalmıştım. Neden kimse kitabı yorumlamaz da onun dışında her şeyden bahseder? Bu yorum için çook çok teşekkürler Eren =) Seviliyorsun <3 Veee tabii ki en kısa zamanda kitabı alıyorum!

    YanıtlaSil
  4. Sizde seviliyorsunuz canlar :) beğeneceksiniz eminim. Tamam çocuk iyi ama ne bad boylar gördük biz bir Barrons vardır mesela heheyt. Ayrıca sanıldığı kadar erotik değil :D

    YanıtlaSil
  5. Merhaba! kitap alışverişi yapacağım zaman ilk önce senin videolarına ve bloguna koşuyorum yine büyüük uğraşlar sonucu senden çok güzel öneriler aldım fakat kitaplar arasından 2 kitapta kararsız kaldım biri Tatlı Bela diğeri Umutsuz ama Umutsuz hakkında yazını veya video nu göremedim yani daha doğrusu yorumladığın video göremedim :D ilk cümle tag videonda geçiyordu ama yorumlamamışsın. Şimdi işin aslı hangisini alayım ikisi arasından :D bu arada 2 sene geçmiş bu yazını yazalı umarım görürsün :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...