8 Mart 2013 Cuma

Delidolu'dan Deli Dolu Kitaplar

Ally Condie - Eşleşme için gün saydığımız şu günlerde gelin, onu bizimle buluşturan Delidolu'nun diğer kitaplarına da bir göz atalım.

Delidolu'nun deli-dolu kitapları

Eşleşme (Matched #1)

Kategori: Roman, Distopya, Genç-Yetişkin, Fantastik
Yazar: Ally Condie (Çeviren: Emine Ayhan)
Üretici: Deli Dolu (Editör: Ayşegül Utku Günaydın)
Liste Fiyatı: t 22,00
Sayfa Sayısı: 350
Ön Sipariş: 11 Mart 2013
Toplumda, kimi seveceğine, nerede çalışacağına, ne zaman öleceğine görevliler karar verir.
Cassia, onların seçimlerine daima güvenmişti. Uzun bir hayata, harika bir işe, ideal bir eşe sahip olmak için neredeyse hiçbir bedel ödemek gerekmiyordu. Toplum, tüm bu seçimleri insanlar adına yapıyordu. Peki ya hayatlarımız gerçekten bize ait değilse? İşte Eşleşme, tam da bu soru üzerine odaklanıyor. O güne kadar yapay bir cam fanusun içinde yaşadığını fark eden Cassia, direnerek ve ancak kendi seçimleri ile özgürlüğün geleceğini fark ediyor. Eşleşme, bir uyanış romanı; bilinen yegâne hayat ile daha önce hiç kimsenin gitmeye cesaret edemediği bir yol arasında, yani mükemmeliyet ile tutku arasında.
Ally Condie - Eşleşme incelemesini okumak için  Tıklayınız

 Candor
Kategori: Roman, Distopya, Genç-Yetişkin
Yazar: Pam Bachorz (Çeviren: Muzaffer Mankır)
Üretici: Deli Dolu
Liste Fiyatı: t 18,00
Sayfa Sayısı: 280
Ön Sipariş: 8 Mart 2013
Düzgün ve seviyeli insanların değişmez bir uyum içerisinde yaşadıkları, insan hayatını olumsuz yönde etkileyen hiçbir olgunun bulunmadığı örnek bir yaşam alanı... Temizliğin, sağlığın, huzurun ve uyumluluğun garantisini sunan ideal (!) bir toplum...
CANDOR’A HOŞ GELDİNİZ.

Candor, üzeri cam bir fanusla kapatılmış şeffaf bir hapishane gibi. Candor’da hissetmek, karar almak, söz sahibi olmak imkânsız; burada hiç kimsenin kendi “gerçekliğini” yaşama iradesi yok ve belki de en kötüsü, kimse bu tektipleştirilmişliğin farkında bile değil.

Yalnızca Candor’ın kurucusu ve oğlu, bu düzenin dinamiklerine hükmedebilir. Fakat Candor’a yeni taşınan Nia adındaki genç, güzel ve asi kız da Oscar’ın ve bu kusursuz yerleşkenin tüm dengelerini altüst etmek üzere.

Oscar’ın bir tercih yapması gerek; Nia ile Candor, aşk ile güven, bilinmezlik ile sıradanlık arasında...
Gri Gölgeler Arasında

Kategori: Roman, Günümüz
Yazar: Ruta Sepetys (Çeviren: Nilay Kaya)
Üretici: Deli Dolu
Liste Fiyatı: t 18,00
Sayfa Sayısı: 312
İnanç, sevgi ve umutla hayata tutunmak

İkinci Dünya Savaşı Yılları,
Stalin Rusyası,
Parçalanmış hayatlar...

"Bir insan hayatının bedeli nedir, hiç merak ettiniz mi?
O sabah, kardeşim Jonasın hayatı bir cep saati değerindeydi."

Litvanya tarihinin karanlık günlerinde insanların yaşam mücadelesini konu alan eser, erdem ve sevginin buluştuğu gerçek bir trajedinin öyküsünü, çarpıcı bir üslup ve olay örgüsüyle okuyucuya aktarıyor.
II. Dünya Savaşı yıllarında, Stalin Rusyasında yaşanan soykırımı, Sibirya sürgünlerini ve savaşın bilinmeyen yüzünü gün ışığına çıkaran bu duygu yüklü romanı okurken, bir birey olarak toplumsal varlığınızı sorgular halde buluyorsunuz kendinizi. Üstelik alışılagelmiş bir "ötekileştirme" yoluyla değil, içselleştirerek giriyorsunuz bu sürükleyici romanın etkisine.

1941 yılının ilkbaharında Lina, sanat okulunda öğrenim görmeye, ilk erkek arkadaşıyla buluşmaya ve sıcak yaz günlerine hazırlıyordu kendini. Fakat bu naif heyecanlar yerini endişeye, korkuya, mutsuzluğa bırakacaktı. Bir akşam Sovyet gizli polisinin evlerine baskın düzenlemesi üzerine annesi ve kardeşiyle Sibiryaya sürgün edilen ailesinden geriye, tıpkı evlerinde bıraktıkları cam kırıkları gibi paramparça olmuş hayatlar kaldı.

Lina aşkla bağlı olduğu babasını, gizli mesajlarla süslediği resimleriyle hapisteki mahkûmiyetinden kurtarabilir miydi? Güçlü sevgi bağları, tarihin tozlu sayfalarına gömülmeye yüz tutan hayatlarını sürdürmeye olan inançları ve umutları, Linanın ailesini yeniden bir araya getirmeye yeter miydi?

ABDli yazar Ruta Sepetysin, Litvanyadan henüz küçük bir çocukken kaçan babasının hayat hikâyesinden ilham alarak kaleme aldığı ilk romanı Gri Gölgeler Arasındayı okurken ürpereceksiniz.
Geri Gelenler
Kategori: Roman, Genç-Yetişkin, Fantastik
Yazar: Gemma Malley (Çeviren: Saliha Sanem Erdem )
Üretici: Deli Dolu
Liste Fiyatı: t 15,00
Sayfa Sayısı: 240  
Yakın gelecekte, 2016 yılında geçen distopik eser Geri Gelenler, 15 yaşındaki Will Hodges adında mutsuz ve yalnız bir gencin karanlık dünyasında şekillenen, çarpıcı bir olay örgüsüne sahip.

Annesinin intiharı, babasının radikal ve aşırı milliyetçi politik tavrının yanı sıra sevgisizlikle de mücadele eden romanın başkahramanı Will’i sıra dışı bir gelecek beklemektedir. Bilinmezlik, gizem, mücadele ve yer yer deliliğe kadar uzanan bu zorlu yolda “gerçeklik” kavramından sıyrılan Will, yavaş yavaş hayatının kontrolünü kaybetmektedir.

Geçmişte, toplama kamplarında yaşadığına dair kâbuslar görmeye; başka bir zaman diliminden gelerek kendilerini “Geri Gelenler” şeklinde tanıtan insanlar tarafından takip edilmeye başlar. Gözlerinde acı, yorgunluk ve donukluk taşıyan ifadeleriyle “Geri Gelenler”, Will’in de onlardan biri olduğunu iddia ediyor ve onu karanlık bir girdaba doğru sürüklüyordur.

Will’in şahit olduğu esrarengiz bir cinayet, bardağı taşıran son damla olur...

Çocukluğundan bu yana, onu en iyi tanıyan ve içten içe aşkla bağlı olduğu Claire, Will’i anlamayı başarabilecek mi?

Will’in hayatına aşk mı, öfke mi yön verecek? Gerçekler ağır birer yük gibi omuzlarına çökse de Will, içindeki iyiliğe mi, yoksa “kolay” olana mı kulak verecek?

Çarpıcı, hatta yer yer şok edici bir okuma deneyimi sunan Geri Gelenler, okurlarını, tamamlaması güç bir düşünsel yapbozla karşı karşıya bırakıyor...





Bildirge (The Declaration #1)
Kategori: Roman, Distopya, Genç-Yetişkin, Fantastik
Yazar: Gemma Malley (Çeviren: Tufan Gökbekçin)
Üretici: Deli Dolu
Liste Fiyatı: t 18,00
Sayfa Sayısı: 256
"Dokunaklı ve düşündürücü bir kara ütopya"

Benim adım Anna ve burada olmamalıyım. Var olmamalıyım. Ama varım. Burada olmam benim hatam değil. Doğmayı ben istemedim. Ama bunun, içinde bulunduğum duruma hiçbir yararı yok. Neyse ki beni erkenden yakaladılar; böylesi daha iyi... En azından Bayan Pincent öyle söylüyor.

Margeret Artwood'un Damızlık Kızın Öyküsü'ndeki kadar güçlü bir önseziye sahip bu sürükleyici bir roman, dünyaya bakışınızı değiştirecek ender kitaplardan biri. Publishing News

Çevresel korkularımızla ve genç kalma takıntımızla oynayan insanı sonun gelmez bir düşünme sürecine sevk eden, iyi kurgulanmış bir roman. Sunday Telegraph

Gemma Malley, Bildirge ile dikkatlari çekmiş, yazarlığını kanıtlamıştır. Malley'in çarpıcı romanı, bizi, zengin ve nüfuzlu olanalrın bile kısıtlı koşullar altında yaşadığı ileri bir zamana götürüyor. Glasgow Herald

Direniş (The Declaration #2)
Kategori: Roman, Distopya, Genç-Yetişkin, Fantastik
Yazar: Gemma Malley (Çeviren: Demet Evrenosonoğlu )
Üretici: Deli Dolu
Liste Fiyatı: t 18,00
Sayfa Sayısı: 272
 
Bu işte tek başına olacaksın ve buna hazır olup olmadığından emin olmam gerekiyor. Bunun sadece bir iş olmadığını unutma Peter. Bu bir savaş! Doğa ve bilim, iyi ve kötü arasında bir savaş bu. Ve büyükbaban seni kendi tarafına çekmek için elinden geleni yapacak.


Yıl 2040 Ölümsüzlüğün sırrının bulunduğu ve çocuk doğurmanın yasaklandığı, doğan çocukların Depoda toplanarak köle olarak yetiştirilmesini konu alan Bildirge ile başlayan seri Direniş ile sürüyor.



Depodan kaçabilme şansını yakalayan Anna ve Peterın macera ve gerilim dolu hikayesi devam ediyor.
Kategori: Roman, Distopya, Genç-Yetişkin, Fantastik
Yazar: Gemma Malley (Çeviren: Zarife Biliz )
Üretici: Deli Dolu
Liste Fiyatı: t 18,00
Sayfa Sayısı: 243 
Sonsuza dek yaşamak
Sonsuz yaşam miti, Gılgamış Destanından bu yana insanoğlunun başına bela getirmekten başka hiçbir işe yaramamıştır. Peki, ya bu mit eğer bir gün gerçeğe dönüşürse ..
İngiliz yazar Gemma Malley, 2007 yılında ilk romanı Bildirgeyi edebiyatseverlerin beğenisine sunduğunda dünya çapında bir üne sahip olacağını hiç tahmin etmiyordu. Kısa yazarlık kariyerinde hızlı ve emin adımlarla yürüyerek birçok distopik esere imza atan Malley, özgün tarzıyla beğenilen isimlerden biri haline geldi.
Geçmişlerinden kaçarak iyi bir gelecek kurma umuduyla birbirlerine tutunan Anna ve Peterın macera ve gerilim dolu yaşam mücadelesine gerçekçi bir ayna tutan üçleme, Bildirge ve Direnişin ardından üçüncü kitabı Mirasla noktalanıyor.
Yıl 2142. Herkesi genç tutmayı başaran, ölümle bile savaşarak insanoğluna binlerce yıldır hayalini kurduğu sonsuz yaşamı bağışlayan Uzun Ömürlülük, kaynağı tam olarak keşfedilemeyen ölümcül bir virüsün tehdidi altındadır. Her türlü ölümcül organizma karşısında kesin üstünlüğü olan Uzun Ömürlülükün tehlikeli bir virüse yenik düşmesi büyük bir şok etkisi yaratmıştır. İngiltereyi dünyanın en önemli ülkesi haline dönüştüren Uzun Ömürlülük gerçeği, bir çöküşle karşı karşıyadır. Anna ve Peterı bu kaotik ortamda amansız
bir mücadele beklemektedir.
Malley, uzun süredir üzerinde çalıştığı Mirası kaleme alırken, serinin ilk iki kitabına sıkça gönderme yaparak, Bildirge efsanesi ile yeni tanışan okurların dikkatini çekecek ve rahat bir okuma sağlayacak ustaca bir kurgu hazırlamaya özen göstermiş. Miras aynı zamanda yazarın Bildirge ve Direniş kitaplarında karşılaştığımız olaylar ve gerçekler karşısında kendimize yönelttiğimiz felsefi soruların çözümlenmesi için küçük ipuçları paylaşmayı da ihmal etmiyor.
Sıradana Övgü
 Kategori: Edebiyat, Deneme, İnceleme
Yazar: Toprak Işık
Üretici: Deli Dolu
Liste Fiyatı: t 11,00
Sayfa Sayısı: 160
“Sıradana Övgü”: “Sıradan”ı anlamak ve anlatabilmek…

Öykü, roman, şiir sıradan şeyler aslında. O kadar sıradan ki kanlı canlı halleri, her gün sayısız kez tekrarlanıyor. Bir adam işini kaybediyor, bir kadın kocasını aldatıyor, iki komşu kavga ediyor. Yazabilene bunların tümü öyküdür.”

Farklı türlerdeki yapıtlarıyla edebiyatımızda kendine özgü bir yer edinen Toprak Işık, “Sıradana Övgü” adlı kitabıyla başta yazar adayları ve edebiyat eleştirmenleri olmak üzere edebiyata gönül vermiş her yaştan okura edebi bir şölen vadediyor. Öykülerinden ve romanlarından alıştığımız samimi üslubunu deneme türünün içtenliği ve öznelliğiyle harmanlayarak çarpıcı bir eser sunuyor.

Edebiyatın, sanat, yazar ve okur olmak üzere birbiriyle devinim halindeki üç ayrı yapı taşıyla mercek altına alındığı Sıradana Övgü, kırk bir deneme ve bir öyküden oluşuyor. Deneysel amaçlı öykü, “Duvardaki Tüfek” adlı denemeden yola çıkılarak oluşturulmuş… Yazar, açık sözlülüğü ve yalınlığı ile belleklerdeki edebiyat ve edebiyatçı kavramlarına alternatif bakış açıları kazandırırken, okurlarını, edebiyat tadında düşünsel bir yolculuğa çıkarıyor.

Toprak Işık’ın “devrimci” kaleminden süzülen denemeler, edebiyat dünyamızda süregelen pek çok sorunsala özgün bir perspektifle yaklaşmayı öneriyor: Kitaba adını veren Sıradana Övgü, edebiyat eserlerinde sıklıkla boy gösteren sıra dışı kahramanları eleştirel bir dille sorgularken, edebiyatın sıradana sırt çevirişine isyanda bulunuyor; yazara göre edebiyat aslında “sıradan” bir oyun. Bu oyunun en temel oyuncularıysa “sıradan” hayatlar. Ve bu sıradan hayatlar edebiyatta kendine daha çok yer bulabilmeli. Yazar, bunun yanı sıra “okurun, karşısına çıkan edebi eseri özgürce değerlendirmekten çekinmemesi, sanatsal özgürlüğe sonuna kadar sahip çıkmanın gerekliliği” gibi pek çok konuda hem okurların hem yazar adaylarının ufuklarını genişletecek bir denemeler seçkisi sunuyor. Ve genç yazar adaylarına şöyle sesleniyor: “Yazar olan sensin; sıradan konuşmalardan sıra dışı derinliğe inmek, oradan inci gibi öyküler çıkartmak senin görevin.”
Kara Cümle
Kategori: Edebiyat, Roman, Biyografi
Yazar: Mucize Özünal
Üretici: Deli Dolu
Liste Fiyatı: t 10,00
Sayfa Sayısı: 141
Bir roman, matematikte “dört işlem” anlamına gelen KARA CÜMLE adını taşırsa, hele de biyografik romansa akla kim gelir?

Tabi ki Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük bilim insanlarından, dünya çapında bir matematikçi olan Cahit Arf…

Bu kitap, öğrencilerine “Matematiği belleme, kendin yap!” diyen Cahit Arf’ın kurgusal yaşam öyküsüdür.

“Herkes ölümsüz olduğunu hissettiği alanda çalışmak ister.
Ben de matematikte kendimi ölümsüz hissettim.”
Cahit Arf

“… Cahit Arf’ın önemli bir özelliği, her şeyin aslını anlamaya çalışmak olmuştur. Birisi bir konuşma yaparken, anlamadığı yeri hemen sorardı. Hiçbir şeyden çekinmezdi, onun için önemli olan anlamaktı; bilime değer veren bir insan olarak anlamak, araştırıcı zekasını kullanarak olayların nedenini anlamak…”
Prof. Dr. Erdal İnönü


Bergamalı Simo 
Kategori: Edebiyat, Roman
Yazar: Ferda İzbudak Akıncı 
Üretici: Deli Dolu
"Umut yağdı Bergama'ya. Kızlar, yasemin kokulu saçlarını çözdü rüzgara, delikanlılar peşlerine düştü. Yaşlılar doğacak torunlarına hırka, patik örmeye başladı. Ellerine altın değmeden, gönüllerince zengin oldu Bergamalılar. Düşlerini yer altına kurdular."
Ferda İzbudak Akıncı'dan ses getirecek muhteşem bir roman: BERGAMALI SİMO



Gohor Cam Kent
Kategori: Edebiyat, Bilim-Kurgu
Yazar: Aşkın Güngör
Üretici: Deli Dolu
Sayfa Sayısı: 200
Fantastik ve bilim kurgu edebiyatımızın güçlü seslerinden Askın Güngör, gizemli Gohor Evreni’ne çağırıyor okurları. Karanlığın panzehirini birlikte aramaya davet ediyor.

Gohor Evreni sınırları içindeki Cam Kent’te, Mavi Ankalar, Kızıl Baykuşlar, Melekler, düş odaları, hareketli fotoğrafar, robot bakıcılar ve nicesi var. Orada dış dünyadan yalıtılmışlar nefes alıp veriyor. Kent çevresinde ilkel bir yaşantı sürmek zorunda bırakılan insanlar…

Yoğid oğlu Gohor Askine’nin, yaşamın anlamına, gerçeğe ve mutlak olana doğru gerçekleştirdiği kaçış…

Cam Kent, göründüğü kadar masum mu?

Geçmişimizin ayak izlerini silebilir miyiz?

Geleceğin ayak izleri nerede gizli?

Gohor serisi:

Cam Kent (1.Kitap)

Kurtlar Yolu (2.Kitap)

Cin Saldırısı (3.Kitap)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...