15 Mart 2013 Cuma

Günün Sürprizi *-*

Bütün birikimimi ehliyet alabilmek için harcadığımdan beri bir meteliğe kurşun atma hali içindeydim. O yüzden bu sabah ATM'den harçlığımı çekerken dünyanın en mutlu adamı bendim. İnanılmaz büyük paralardan bahsetmiyoruz tabi ama bir kaç istediğim kitap vardı onlara bakardım. Zaten Paşa'nın aşıları geliyor kenara biraz para koymak lazım hatta annemde biraz ekler hazır zam gelmemişken mamada alırız diye düşünürken açık öğretim bahar dönemi kayıt yenileme zamanının geldiğini bildiren mektup elime geçti. Yahu daha para cüzdanıma girmemiş bu nedir abi. Babamdan biraz para aldım tıpış tıpış ders kaydı yaptırmaya gittim. Eve geldiğimde elimde avucumda 5 kuruş para kalmamıştı belki ama ben yokken gelen iki paket beni bekliyordu ^-^
İşte o paketlerden çıkanlar 

İncelemem için kitaplarını bana yollayan Altın Kitaplar'a çok teşekkür ederim. Aslında sadece Yıldız Geçidi'ni rica etmiştim kendilerinden ama yaptıkları bu jest beni inanılmaz mutlu etti.
Özellikle o anki psikolojimin üstüne ilaç gibi geldi. Uzun zamandır aklımda olan ama alamadığım Boynuzlar'ı en sonunda okuyabileceğim. Bilmeyenler için söyleyeyim Joe Hill, Stephen King'in oğlu. Babalı, oğullu ikisini de çok severim. Joe ile sevdiğim bir diğer şeyse birçok ünlü evladının aksine babasının/ailesinin ismiyle değil yaptıklarıyla değerlendirilmeyi isteyen biri olması. İşte bu yüzden King soyadını kullanmıyor. Kalemi gerçekten sağlam. İlk kitabı olan Kadife Kutudaki Hayalet ülkemizde yayınlandığında bekletmeden okumuş ve tarzına hayran kalmıştım. Boynuzlar için beklentim hayli yüksek. Bir diğer kitap, Kutsal Mavi. Pis İş, Kuzu, En Aptal Melek gibi kitaplarla kendi okuyucu kitlesini yaratmış Christopher Moore'un ülkemizde çıkan yeni kitabı. Adamın kendine has bir üslubu var. Din de dahil birçok konuyu korkusuzca eleştirebilen yazarlardan. Güldürmenin de, düşündürmenin de dozunu iyi ayarlıyor. Ve bir diğer kitapsa, merakla beklediğimiz Starcrossed serinin ilk kitabı Yıldız Geçidi. Onun için söylenecek çok bir şey yok Okumak için sabırsızlanıyorum. en kısa zamanda incelememi sizlerle paylaşacağım. 

Yaptığım her şeyde olduğu gibi DEX Şöleni'nde de benden desteklerini esirgemeyen dostlarıma çok teşekkür ederim. Sizi hak etmek için ne yaptım bilmiyorum ama iyi ki varsınız. Her birinizi ayrı ayrı ama anı seviyorum.

Yıldız Geçidi (Starcrossed #1) 
Kategori: Roman, Mitoloji, Genç-Yetişkin
Yazar: JosephineAngelini (Çeviren: Suzan Cenani Alioğlu)
Üretici: Altın Kitaplar
Liste Fiyatı: t 20,00
Sayfa Sayısı: 465
Yıldızlara yazılmış bir AŞK...

Antik Yunan’da başlayan bir KAN davası...

Tanrıların bile yok edemeyeceği bir LANET...

Helen Hamilton on altı yaşına dek farklı biri olduğunu herkesten gizlemişti. Gözlerden ırak küçük Nantucket Adası’nda bunu başarmak kolay bir iş değildi ve gün geçtikçe de zorlaşıyordu. Geceleri, çölde umutsuzca dolaştığını gördüğü kâbuslardan susuzluktan yanarak uyandığında, çarşafları kum ve tozla kirlenmiş buluyor, üç yaşlı kadının kanlı gözyaşları döktüğü halüsinasyonlar ise hiçbir yerde peşini bırakmıyordu.

Yolları ilk kez Lucas Delos’la kesiştiğinde, ne kaderin tüm tarih boyunca ısrarla tekrar ettiği büyük bir trajedide başrolü oynayacaklarından haberi vardı ne de bazı mitlerin sadece efsaneden ibaret olmadıklarından. Bundan sonra ne yapması gerektiğini ve kendisini Lucas’la bir araya getiren kaderi yıkmaya çalışan yarı tanrısal güçlerle nasıl baş edeceğini çok iyi biliyordu. Çünkü o tanrıların soyundandı ve bu dünyada yalnız değildi.
Kutsal Mavi
Kategori: Roman, Komedi, Günümüz
Yazar: Christopher Moore (Çeviren: Esat Ören)
Üretici: Altın Kitaplar
Liste Fiyatı: t 22,00
Sayfa Sayısı: 400
1890 yılının temmuz ayında Vincent van Gogh mısır tarlasında gezinirken tabancayı çekip kendini vurur. Ardından iki kilometre uzaklıktaki doktorun evine dek yürüyüp yardım ister. Yaratıcılığın zirvesindeki bir sanatçı neden kendini öldürmek ister ki? Vincent’ın iddiasına göre Fransa’nın dörtbir yanında hiç peşinden ayrılmayan kısa boylu “boya satıcısı” da kimdir? Ve van Gogh neden kutsal maviden ölesiye kaçmaktadır.

Vincent’ın yakın dostları Lucien Lessard ve eğlence düşkünü Henri Toulouse-Lautrec’in bu sorular aklını karıştırır ve Vincent’ın ölümünün ardındaki sır perdesini aralamaya karar verirler. Araştırmaları onları on dokuzuncu yüzyılın sonlarında Paris’in sefahat ve sanatla iç içe geçmiş dünyasından gerçekdışı bir dünyaya çıkarır.

Kutsal Mavi, dansçı kızların, bayat ekmeklerin ve kaliteli Fransız konyaklarının su gibi aktığı; entrika, şehvet ve sanat tarihinin birbirine karıştığı sürprizlerle dolu bir roman.

Christopher Moore eşsiz zekâsı ile yepyeni bir eser yaratmış.
Boynuzlar
Kategori: Roman, Korku, Gerilim
Yazar: Joe Hills (Çeviren: Zeynep Heyzen Ateş)
Üretici: Altın Kitaplar
Liste Fiyatı: t 23,00
Sayfa Sayısı: 416

Kadife Kutudaki Hayalet ile edebiyat dünyasına hızlı bir giriş yapan Joe Hill,

olağanüstü bir gerilimle yeniden okurlarıyla buluşuyor.

Her zaman doğru olanı yapan insanlardan olan Ignatius Perrish doğuştan şanslıydı. Seçkin ve zengin bir ailenin çocuğuydu, sağlığı yerindeydi, toplumda saygın bir yeri vardı. Tüm bunların yanında çocukluk aşkını, Merrin’i bulmuş, onunla mükemmel bir hayata adım atmıştı. Kendini masal kahramanları gibi hissediyordu.

Ama bir gün Merrin’in korkunç bir cinayete kurban gitmesiyle her şey değişiverdi. Tek şüpheli olmasına rağmen Ig hiçbir zaman resmen suçlanmadı ve yargılanmadı. Bu yüzden de adını temize çıkaramadı. Gideon halkına göre o, babasının gücü sayesinde cinayetten paçayı sıyırmış bir zengin çocuğuydu ve bu düşünceleri değiştirmek için yapabileceği hiçbir şey yoktu. Görünüşe göre Tanrı dahil herkes onu terk etmişti. İçindeki şeytan hariç herkes...

Bir sabah beynini zonklatan bir baş ağrısı ve şakaklarında bir çift boynuzla uyandı. Ve bu korkunç görüntüsünü perçinleyen şeytani bir güç ve yetenekle. Madem iyi biri olmanın ona hiçbir yararı olmamıştı, artık şeytana bir fırsat tanımanın zamanı gelmiş demekti.
Kadife Kutudaki Hayalet
Kategori: Roman, Korku, Gerilim
Yazar: Joe Hills (Çeviren: Pınar Öcal)
Üretici: Altın Kitaplar
Liste Fiyatı: t 19,00
Sayfa Sayısı: 352
Yamyamlar için yemek kitabı... Kullanılmış bir darağacı ilmeği... 300 yıl önce yaşamış bir cadının itirafları... Judas Coyne gerçek bir cinayet filmi gibi meşum nesneler toplayan orta yaşlı bir death metal rock yıldızıdır. Çevresindekiler, onun gençliğinden beri garip nesnelere karşı zaafı olduğunu bilirler. Fakat sahip oldukları içinde, o gün internette açık artırmaya sunulan nesne kadar garip bir şey yoktur. Judas kendine engel olamayıp elini cebine atar. "Üvey babamın hayaletini en yüksek fiyatı verene satacağım..." Judas huzursuz bir ruh tarafından sürekli rahatsız edildiği söylenen bir ölünün siyah takım elbisesini, korkmadan bin dolara satın alır. O zaten tüm yaşamı boyunca hayaletlerle başa çıkmaya alışıktır: tacizci babası, umursamadan terk ettiği sevgilileri, ihanet ettiği arkadaşları... Bir tane daha hayaletin ona ne zararı olurdu ki? Ne var ki, kargo şirketinin kapısına getirdiği siyah kalp şeklindeki kutunun içindeki sanal ya da söz gelimi iyi huylu bir hayalet değildir. Bu gerçek bir hayalettir. Siyah takım elbisenin sahibi bir anda her yerde görünmeye başlar: yatak odasının kapı arkasında, elden geçirilmiş eski Mustang arabanın içinde, pencerenin dışında, televizyon ekranının içinden Judas’a bakıp bekler... Siyah takım elbiseli hayaletin kemikli elindeki zincirin ucunda ise iki tarafı jilet gibi keskin bir bıçak sallanmaktadır...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...